2024. március 19., kedd

Davor Štefanek Magánközépiskola Szabadkán

A jövő szeptemberben indulhatnak magyar nyelvű képzések

Szeptembertől egy új magánközépiskola nyitja meg kapuit Szabadkán. A Davor Štefanek Magánközépiskola az egészségügy, a sport és az informatika területéről kínál képzéseket a diákok számára. Kristijan Ivković, az iskola alapítója lapunknak nyilatkozva elmondta, a következő tanévtől még csak szerb tannyelven indulnak képzések, ám a tervek szerint 2022 szeptemberétől magyar nyelven is lesz oktatás az iskolában.

– Ősztől az egészségügyi nővér-óvónő, fogászati technikusi, fizioterapeuta és szülészeti nővér szakok nyílnak meg az iskolában. Emellett a sport- és informatikai gimnáziumi szakra is várjuk a jelentkezőket. Figyelembe vettük a munkaerőpiac igényeit, és azt, hogy milyen magánközépiskolára lenne szüksége Szabadkának. Végül arra a következtetésre jutottunk, hogy ezek az egészségügyi szakok, illetve a sport és az informatika. A sporttagozatra azoknak a diákoknak van szükségük, akik versenyszerűen foglalkoznak a sporttal, és az edzések mellett kevesebb idejük jut a tanulásra. Hamarosan elkészül az iskola honlapja, amelyen minden fontos információt meg fogunk osztani az induló képzésekkel kapcsolatban. Júniustól lehet beiratkozni az intézménybe – tudtuk meg az alapítótól.

A Davor Štefanek Magánközépiskola Szabadkán, a Banija utca 67-es szám alatt található. Bővebb tájékoztatás 063/10-21-895-ös telefonszámon kapható.