2024. április 26., péntek

Az olaszok is Szerbiába jönnek oltásért?

Az olaszországi média reggel arról írt, hogy míg országukban a vakcináció csigalassúsággal halad, és szinte lehetetlen felvenni, addig Szerbia lehetővé tette a külföldön élő állampolgárok részére is az oltás felvételét.

Corriere della Sera nevű napilap megosztotta Simone Avogardi menedzser tapasztalatait, aki márciusban ellátogatott Szerbiába, felvette a vakcinát és hazatért. Az interjúban elmondta, hogy a Pfizer oltóanyagát kapta meg, és, hogy három nyelvű tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyen QR kód is van, így ha megnyitja a mobiltelefonjával, útlevélként használhatja, hiszen garantálja számára az utazás lehetőségét.

Az olasz média egyfajta egészségügyi turizmust lát a jelenségben. Hozzátették, hogy Szerbia emiatt kiemelt figyelmet kap, és egy teljesen új képet mutat a világnak.

Ahhoz, hogy egy olasz állampolgár Szerbiában felvehesse a vakcinát, elég csak felmenni az olasz nagykövetség honlapjára, ahol mindent elmagyaráznak, majd egy link segítségével regisztrálhatnak az oltásra. Időponttal a zsebükben beléphetnek Szerbiába, és amint megkapják az oltást, haza is térhetnek. Ahogyan az olasz lapok írják, nem kényelmes kétszer utazni, de megéri.