2024. március 29., péntek

A legszebb húsvéti ajándékot kapta a beodrai Német család

Két hét leforgása alatt gyökerestül megváltozott a hattagú beodrai Német család élete. A segítőkész emberek segítségével végre beköltözhettek abba a házba, ahol most már minden feltétel adott egy normális élethez.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a család közel kilenc évig élt egy áram nélküli albérletben. Emellett fürdőszobájuk sem volt. A pancsovai „Ognjište” Humanitárius Egyesület a család segítségére sietett. Egy gyűjtési akciót szerveztek számukra, hogy meg tudják vásárolni a faluban azt az 5.000 euró értékű házat, ahol végre jobb körülmények között élhetnének.

Németék már régóta álmodoztak egy saját házról, és a jó szándékú embereknek köszönhetően végre be is költözhettek.

– Most már nézhetek TV-t, feltölthetem a mobiltelefonomat, és van fürdőszobánk is – újságolta boldogan a Szerbiai RTV riporterének Tibor, a család legidősebb fia. A gyerekek már el is foglalták a saját szobájukat.

Német Tibor, a családfő elmondta, hogy örömkönnyeket hullajtott, amikor először belépett a házba. Mérhetetlen öröm a számukra, amiért boldognak látják a gyermekeiket.

A pancsovai „Ognjište” Humanitárius Egyesület felhívására gyorsan összegyűlt a szükséges összeg. A ház rendbetételét is támogatói segítséggel valósították meg.

– Egy nagybecskereki vállalat jelezte felénk, hogy laminát padlót adományozna, és le is helyezné a házban. Egy belgrádi vállalat a héten kapcsolatba lép a tulajjal, hogy megbeszéljék a belső felújításokat – mondta Slavko Radojčić, az egyesület tagja.

A család számára Szerbiából, Amerikából és Németországból is érkeztek felajánlások, a legnagyobb összeget Ljiljana és Mustafa Balić, egy belgrádi házaspár adományozta.