2024. április 19., péntek

Milyen intézkedések érvényesek ma reggel 6 órától?

A köztársasági válságtörzs pénteki döntése értelmében ma reggel 6 órától érvénybe léptek az új szabályozások.

Azok az objektumok és intézmények, amelyeknek a működése eddig is megengedett volt 21 óráig, mától reggel 6 és este 10 óra között tarthatnak nyitva.

A kerthelyiséggel rendelkező vendéglátóhelyek hétfőtől újra kinyithatnak, azonban csak a nyílt területen fogadhatják a vendégeiket. A járványügyi szabályozások értelmében egy asztalnál legfeljebb 5 ember ülhet, az asztalok között pedig legkevesebb két méter távolságot kell biztosítani.

Tilos bármilyen élő zenés programot szervezni a kerthelyiségekben.

A kávézók és az éttermek továbbra is végezhetik az egész napos házhozszállítást, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e kerthelyiséggel vagy sem.

A bevásárlóközpontok, valamint a kerthelyiséggel nem rendelkező éttermek és kávézók, még mindig zárva tartanak.

Továbbra is érvényben van az a szabályozás, amely szerint egy személynek 9 négyzetméternyi területet kell biztosítani. Kivételt képeznek az edzőtermek, wellness központok és hasonlók, ott 16 négyzetméternyi területtel kell számolniuk. Az egy időben jelen levő személyek számába beletartoznak a foglalkoztatottak is.

A gyógyszertárak, benzinkutak, laboratóriumok, orvosi rendelők, állatorvosok és hasonlók továbbra is dolgozhatnak, a hét minden napján.

Szerbia kormánya felhívja a figyelmet, hogy megerősítik a felügyelő szervek jelenlétét, akik azt vizsgálják, hogy betartják-e a polgárok az előírt szabályozásokat.

A koronavírus elleni oltás zavartalanul működik tovább.