2024. április 18., csütörtök

A cégek csütörtökön kapják meg a márciusi fél minimálbért

A polgárok április 28-ától május 15-éig igényelhetik a kétszer 30 eurós támogatást

– A gazdaság és a polgárok megsegítésére összeállított három intézkedéscsomagban az állam összesen 8 milliárd dinárt fordított a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére, a hatás pedig már megmutatkozott: növekvőben a gazdaság, az ipar teljesítménye, a munkanélküliség pedig tavaly a helyzet ellenére sem növekedett, ehelyett a foglalkoztatás nőtt – mondta Ana Brnabić kormányfő a Prva tévé vasárnapi műsorában.

Ana Brnabić (Fotó: Beta)

Ana Brnabić (Fotó: Beta)

Emlékeztetett arra, hogy a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok április 1-je óta jelezhetik, hogy erre a hónapra igényt tartanak a fél minimálbérre munkásonként, és hogy egészen a hónap végéig jelentkezhetnek. Azoknak, akik márciusra is kérték a támogatást, csütörtökön, április 8-án utalják át a pénzt. A nagykorú polgárok április 28-ától május 15-éig igényelhetik a kétszer 30 eurós támogatást, erre telefonon vagy interneten csak egyszer kell jelentkezni, a második kifizetés automatikusan történik. A nyugdíjasoknak, akik a 60 eurón felül még 50-et kapnak szeptemberben, nem kell jelentkezniük, anélkül is érkezik a pénz a számlájukra.

A kormányfő egyébként arról is beszélt, hogy folytatják a szervezett bűnözés elleni küzdelmet, egy újabb nyomozás keretében már gyűjtik a bizonyítékokat. ,,Nem lesznek védett személyek, a pártkönyvecske senkit sem véd meg, akár a csúcsig is elmegyünk” – mondta Brnabić.