2024. március 29., péntek

Letartóztatták a gyermeküket bántalmazó szülőket

Előzetes letartóztatásba helyezték egy súlyosan megsérült két és fél éves, horvátországi lány szüleit. Korábban mindkettő szülőt kihallgatták a Slavonski Brod megyei államügyészségen, a meghallgatás után a megyei államügyész elmondta, hogy a felek részben beismerték, hogy megsértették a gyermek jogait, ezzel pedig bűncselekményt követtek el. Hozzátette, hogy a nyomozóbírónak mindkét szülő esetében az előzetes letartóztatás elrendelését javasolták, írja az Index horvát portál.

Az anyát, mint első számú vádlottat, öt bűncselekmény elkövetésével vádolják, amelyek közül négy a gyermek jogainak megsértésére, egy pedig súlyos sérülésekre vonatkozik.

A lány apját négy bűncselekmény elkövetésével vádolják, a gyermek jogainak súlyos megsértése és súlyos testi sérülések okozása miatt.

A vizsgálat során a rendőrség megállapította, hogy a 27 éves apa és a 24 éves anya súlyosan elhanyagolták szülői feladataik végzését, a gyermeket rendszeresen testi fenyítésekkel illették, melyek során a kislány súlyos fej- és testi sérüléseket szenvedett. 

Az orvosok jelenleg is küzdenek a kiskorú életéért, a sajtónak a kórház képviselője, Goran Roić megerősítette, hogy kritikus a kislány állapota, mesterséges lélegeztetésre szorul.

Miután megállapították a gyermek testi fenyítésének tényét, A rendőrség tegnap este őrízetbe helyezte a szülőket.