2024. április 25., csütörtök

Pásztor István: Az idei húsvét tudtuk, tudjuk, hogy másmilyen, mint a megszokott!

Kellemetlen intézkedéssel szembesültek ma a szerb–magyar határon közlekedők

Ma délután és este többen kerestek meg panaszkodván, hogy a mai nap közben Magyarországról visszatérőben, tíznapos karantént rendeltek el irányukban – tette közzé Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Facebook-oldalán szombaton.

Kifejtette, ellenőrizte a történteket, s kiderült, túlkapásra került sor.

„Értetlenül álltam a dolog fölött, mert nem tudok, nem tudtam semmi olyan változásról, ami jogalapot jelenthetne egy ilyen eljárásra." – írja közösségi oldalán Pásztor.

Nem volt és nincs jogalap, hogy akár a magyar, akár a szerb állampolgárok Szerbiába való visszatérésekor PCR tesztet követeljen bárki tőlük, vagy akár karantént rendeljen el, részletezte, majd kiemelte, akik irányában ez mégis megtörtént, azokat a rendőrség fel fogja keresni vagy értesíti arról, hogy a karantén elrendeléséről szóló határozat visszavonásra került.

„Az ünnepre se áll le a vírus elleni küzdelem, de a vírushelyzet miatti kellemetlenségek zavaró felbukkanását se zárhatjuk teljesen ki. És a kellemetlenségek természete már olyan, ha bekövetkezhetnek, leggyakrabban be is következnek." – írja Pásztor István, majd reményét fejezte ki, hogy további kellemetlenségre már nem kerül sor az ünnep hátralevő részében.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánt mindenkinek.

Az idei húsvét, tudtuk, tudjuk, hogy másmilyen, mint a megszokott❗ ❌🦠 Az ünnepre se áll le a vírus elleni küzdelem, de...

Posted by Pásztor István on Saturday, April 3, 2021