2024. április 24., szerda

Rubljov és három meglepetés

A nagy hármas (Đoković, Nadal, Federer) és Dominic Thiem távollétében az orosz anyanyelvű első négy kiemelt számított fő esélyesnek a Miamiban vasárnap záruló 1000-es mestertornán, mivel azonban A. Zverev, Medvegyev és Cicipasz kiesett, az elődöntőre már csak Andrej Rubljov maradt három „hívatlan vendég”, Robert Bautista, Jannik Sinner és Hubert Hurkacz társaságában.

Rubljov a múlt éjjel 5:3-at és 5:2-t adott le a Korda elleni játszmában, mégis továbbjutott, Cicipasznak viszont a 6:2, 2:0-s vezetés nem volt elegendő a lengyel Hurkaczcsal szemben. Ha Rubljov megnyeri a tornát, megelőzi Federert, és feltör a ranglista 7. helyére.
Az elődöntőben Bautista–Sinner (a mérleg 0:2) és Rubljov–Hurkacz (0:1) a párosítás. A lengyel tavaly Rómában győzte le az oroszt.

A női elődöntőben Ashleigh Barty nem vacakolt Elina Szvitolinával, a kanadai Bianca Andreescu viszont csak nagy csatában verte a görög Maria Szakarit. Az első játszmában a kanadai 4:1-es vezetés után két szettlabdát mentett, a másodikban 3:1-ről veszített, a harmadikban pedig vereségre állt, hisz Szakari 4:2-re vezetett, majd a meccsért is adogatott. Barty és Andreescu először mérkőznek meg egymással.

MIAMI. – A férfitorna negyeddöntőjében: Hurkacz–Cicipasz 2:6, 6:3, 6:4, Rubljov–Korda 7:5, 7:6. Nők, elődöntő: Barty–Szvitolina 6:3, 6:3, Andreescu–Szakari 7:6, 3:6, 7:6.
MARBELLA. – A challenger 2. fordulójában: Milojević–Janvier 6:1, 7:5.
VILLA MARIA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Udvardy–Gatica 6:1, 6:7, 6:3.

Thiem Monte-Carlóban sem indul

A jövő vasárnap kezdődő monte-carlói tornán sem indul Dominic Thiem. A 27 éves osztrák játékos a honlapján azt írta, hogy nem érzi magát százszázalékos állapotban, Doha és Dubaj után pihenőre van szüksége. Thiem most azt mondta, a monacói verseny ideje alatt otthon, Ausztriában gyakorol majd salakos borításon: „Nehéz hetek várnak rám, rengeteg munkát kell elvégeznem.”

Törölték a riói férfitornát

A járvány miatt elmarad a Rio de Janeiró-i tenisztorna. Az ATP-tornát eredetileg februárban rendezték volna, de a szervezők csütörtökön bejelentették, hogy a halasztás után ezúttal kénytelenek törölni az eseményt, mert Brazíliában ismét emelkedik a fertőzöttek száma. Luiz Carvalho versenyigazgató közölte, a végsőkig harcoltak azért, hogy idén megrendezhessék a viadalt, de a világjárvány miatti folyamatos bizonytalanság következtében ez nem lehetséges.