2024. április 19., péntek

Nehéz olimpiai csoportban a magyarok

A magyar női válogatott a címvédő Oroszországgal, valamint Franciaországgal, Spanyolországgal, Svédországgal és Brazíliával került egy csoportba az idén nyárra halasztott tokiói olimpia csoportkörének tegnapi sorsolásán. A IHF bázeli székházában rendezett online eseményen elhangzott, hogy a férfiaknál július 24-én, a nőknél másnap kezdődik a csoportkör. A magyarok Franciaország ellen játsszák az első meccset.

Mindkét nem esetében az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe a két hatcsapatos csoportból. A férfiak döntőjére augusztus 7-én, a női fináléra másnap kerül sor. Minden mérkőzést a tokiói Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban játszanak.

Ötgólos hátrányban a Szeged

Szerdán a Szeged hazai pályán 33:28-ra kikapott a címvédő német Kiel csapatától a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A hazaiak egyszer sem vezettek a találkozón. A visszavágót jövő szerdán rendezik, a párharc továbbjutója a francia PSG vagy a szlovén Celje együttesével találkozik a negyeddöntőben. Nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Szeged–Kiel 28:33, Nantes–Kielce 24:25.