2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Húsvéti üdvözlet

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a tartományi képviselőház elnöke tegnap jókívánságát fejezte ki minden polgárnak, akik a legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplik.
– Örömmel a szívünkben üdvözöljük a húsvétot, a hit ünnepét és az élet győzelmét. Ünnepeljünk lelkiismeretesen és felelősségteljesen, védjük meg egymást, nyújtsunk segítséget, figyelmet és vigasztalást, amikor csak lehet. Isten erővel, hűséggel és szeretettel töltse meg szívünket – ezekkel a szavakkal kívánt Pásztor István kellemes húsvéti ünnepeket.

Igor Mirović tartományi kormányfő külön gratulált Stanislav Hočevar belgrádi érseknek és metropolitának, illetve minden hívőnek.
– A tartományi kormány nevében gratulálok minden hívőnek, aki a hétvégén ünnepli Jézus feltámadásának ünnepét. Kívánom, hogy egészségben, békében, jólétben, és családi körben teljen el az ünnep. A kölcsönös tisztelet és a harmónia keresztény elveitől vezérelve együtt legyőzzük az élet nagy kihívásait, és mindenki előtt jobbá tesszük az előttünk álló időt – emelte ki Mirović gratulációjában.

Dragana Milošević a tartományi művelődési és tájékoztatási titkár is üdvözletét fejezte ki a ünnep alkalmából.
– Nagyon fontos a járvány idején is felelősséget vállalni önmagunk és egymás iránt, hiszen társadalmunkban felbecsülhetetlen minden élet és minden egyén. Ezért gondoskodnunk kell szeretteink egészségéről – emelte ki a titkár. Véleménye szerint a legnagyobb keresztény ünnep kitűnő alkalom arra, hogy a békére, a szeretetre és a harmóniára összpontosítsuk gondolatainkat.