2024. április 24., szerda

Nincs hosszú várakozás a szerb-magyar határon

Leghosszabbak a sorok a Horgos-Röszke átkelőhelyen, de folyamatosan haladnak a járművek

A húsvéti ünnepekre való tekintettel hosszabb várakozási idővel kell számolni a szerb-magyar határszakaszon.

A reggeli órákban, a szerbiai rendőrség honlapján figyelhető kameraképek alapján, a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn a Szerbiából kifelé vezető oldalon nem alakult ki nagyobb tömeg, és folyamatosan engedték az autókat. Ugyan ezen a határátkelőn, a Szerbiába igyekvők már hosszabb várakozási idővel kellett számoljanak. A kameraképek alapján 6 sorban engedték az autókat, azonban így is a parkolónál volt a torlódás vége már 9 óra körül. A korábban átjutott utasok, és a határinformációkra szakosodott applikáció alapján 45 perces a várakozási idő.

Kedvezőbb a helyzet a Kelebia-Tompa átkelőn, ugyanis mindkét irányba üres volt a határ. Csak egy-két autó futott be, nagyobb torlódások nem alakultak ki. Az applikáció szerint rövid várakozásra lehet számítani Hercegszántó-Béreg átkelőn is.

A kisebb átkelők közül Ásotthalom-Királyhalom is nyitva áll az utazók előtt, azonban csak korlátozott ideig. Reggel 7 és 10 óra, míg délután 4 és 7 óra között üzemel. Itt sem alakult ki nagyobb tömeg a reggeli órákban.

A jelenlegi adatok a nap folyamán folyamatosan változhatnak, ezért érdemes indulás előtt tájékozódni.