2024. április 19., péntek

A Podbarán is aktív a pók

A Parking Servis Közvállalat keretében működő tréler-szolgálat az utóbbi napokban rendkívüli akcióba kezdett a Podbarán, nagyon sok tilosban parkoló személygépkocsit vittek el.

Főként a Peći, a Milan Rakić és a Sava Vuković utcákból hordták el a szabálytalanul parkoló gépkocsikat, a környék lakói ezért felháborodtak, ugyanis a környéken nincs elegendő parkolóhely.

Egy Sava Vuković utcai lakó elmondta a Dnevnik napilapnak, hogy a Parking Servis Közvállalatban azt mondták nekik, hogy az akció a következő napokban is folytatódik. – Nemrég beszélgettem a rendőrséggel, azt kérdeztem tőlük, hogy akkor mi mi tehetünk, hiszen nincs hol leparkoljunk. Azt mondták, beszélgessünk el a helyi közösség képviselőivel, és adjunk át egy kezdeményezést. Az a legrosszabb az egészben, hogy senki sem kapott előre semmiféle figyelmeztetést arról, hogy az autókat elviszik. Nekünk utólag azt mondták, hogy szabálytalanul parkoltunk – mondta egy környékbeli lakó. Hozzátette: Sajnos a Parking Servis bejelentette, hogy a következő napokban is folytatódik a szabálytalanul parkoló személygépkocsik elhordása.

A környék lakóinak az a véleménye a minderről, hogy sürgősen meg kell szervezni egy találkozót az önkormányzat és a Parking Servis képviselőivel, és talán így megoldást találhatnának erre a gondra. Ehhez a kezdeményezéshez már gyűjtik az aláírásokat, és ha lesz elegendő, átadják a helyi közösségben. – Elvitték az összes személygépkocsit ezekből az utcákból, de az a legborzasztóbb, hogy miután kifizetjük a büntetést, újra kénytelenek leszünk ugyanezeken a helyeken parkolni. A szabálytalanul parkolók között sok az idős ember, ők egyszerűen nem gyalogolhatnak kilométereket csak azért, mert a környéken nincs elegendő parkoló – magyarázta egy podbarai lakos.

Mivel kevés a parkoló a Podbarán, a lakók kénytelenek olyan helyeken parkolni, ahol az nem engedélyezett. A probléma nem egyedülálló, a belváros többi részeiben is hasonló a helyzet, az illetékesek büntetésekkel, azaz autóelvontatással orvosolják a gondot

Mivel kevés a parkoló a Podbarán, a lakók kénytelenek olyan helyeken parkolni, ahol az nem engedélyezett. A probléma nem egyedülálló, a belváros többi részeiben is hasonló a helyzet, az illetékesek büntetésekkel, azaz autóelvontatással orvosolják a gondot

Az elégedetlen polgárok elmondták, hogy a Podbara városrészben soha sem volt gond azzal, ha valaki egy ház elé áll, mert a tulajdonosokkal ismerik egymást, jó szomszédok, és mindent megbeszélnek. Ha valakinek útban van éppenséggel a leparkolt autó, azt is gyorsan megoldják egymás között.

A Parking Servis Közvállalatban elmondták, hogy ők a felügyelőség és a rendőrség bejelentésére viszik el a személygépkocsikat, mert ez nélkül nem is nyúlhatnak az autókhoz.

Az utóbbi időben a Podbarán több parkolót alakítottak ki, de úgy tűnik, hogy ez közel sem elegendő. A környék lakó abban reménykednek, hogy a kezdeményezésük eredménnyel jár majd, és nemsokára újabb parkolóhelyeket alakítanak ki a Podbarán.