2024. április 24., szerda

Történelmi sikert ért el a Vojvodina női vízilabdacsapata

Miloš Vučević polgármester és Ognjen Cvetićanin, a városi önkormányzat sport és ifjúsági tanácsának tagja tegnap a városházán fogadta a Vojvodina női vízilabdacsapatának tagjait, azokat a lányokat, akik a múlt év decemberében első alkalommal nyerték el a Szerb Kupát. Az együttes a szakcsapattal és a klub vezetőségének képviselőivel együtt érkezett a fogadásra, beszámoltak az eddig elért sikereikről és a jövőbeni tervekről is.

A polgármester üdvözlőbeszédében elmondta, hogy a férfi vízilabdázókat gyakrabban emlegetik és nagyobb figyelmet szentelnek nekik, eljött azonban az a pillanat is, amikor a női csapat is dicséretben részesül. – Szeretnénk megbeszélni a klub vezetésével, hogy mivel is járulhatnánk hozzá a következő versenyek és az edzések feltételeinek javításához. A Vojvodina vízilabdacsapata az első három, vagy négy együttesbe tartozik, amelyet a városi önkormányzat külön anyagi támogatásban részesít – emlékeztetett Vučević.

Marko Ćuk, a Vojvodina vízilabdaklub igazgatója háláját fejezte ki a városi önkormányzatnak a fogadásért és az évek óta tartó támogatásért. – A csapatunk hagyományai egészen 1935-ig nyúlnak vissza. Az eltelt, hosszú évtizedek alatt egyszer sem sikerült még kupát nyernünk a legrangosabb versenyen. A múlt év végén azonban a női vízilabdázóinknak ez mégis sikerült, és elhozták a hőn áhított trófeát. Igyekezni fogunk, hogy az elkövetkezőkben is hasonló eredményeket érjünk el – mondta az igazgató.