2024. április 24., szerda

Kilenc éve a Contrast tragédiájának

A szórakozóhelyen történt tragédia kilencedik évfordulója alkalmából ma a tűzeset helyszínén elhelyezték a megemlékezés virágait, a hozzátartozók és a városi önkormányzat képviselői is – írja a 021. rs hírportál.

Az elhunytak családjainak nevében Tamara Miladinović édesapja, Branko Miladinović szólalt fel, aki háláját fejezte ki a város vezetőinek azért a kezdeményezésükért, miszerint a tragédia helyszínén egy korszerű parkot létesítenek, amely az elkövetkező generációkat fogja szolgálni.

– Kilencedik éve is összegyűltünk és folytatjuk a harcot a személyi felelősségért. Az elkövetkező generációk számára is meg kell mutatni ezt a felelősséget – mondta Miladinović.

A tűzesetben életét vesztette Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija és Tamara Miladinović.

A városi képviselőtestület elnöke, Jelena Marinković Radomirović elmondta, hogy a tűvzvédelmi törvény elfogadott előírásainak ellenére az egész közösségnek felelősségteljesen kell viselkednie a hasonló tragédiák megelőzése érdekében.

Hozzátette, hogy az egykori szórakozóhely területén egy emlékparkot terveznek kialakítani, amely az Ifjúsági Park elnevezést fogja viselni.

Az újvidéki Felsőbíróság a szórakozóhely tulajdonosát, Alojza Ganićot öt év börtönbüntetésre, míg a diszkó bérlőit, Slaviša Stanišićot és Dejan Ratkovićot kilenc, illetve hét év szabadságvesztésre ítélte. Miroslav Papuga elektronikust, aki a szórakozóhelyen végezte a szükséges javításokat, kilenc év börtönbüntetésre ítélték. Egy másik eljárás során jogerősen is felmentették Veselin Kerc építészeti felügyelőt, akit hivatali visszaéléssel vádoltak.