2024. április 25., csütörtök

Fásítás Zentagunarason

A zentai ifik és labdarúgók is csatlakoztak a tartományi szintű faültetési akcióhoz

A mi környezetünk – a mi jövőnk elnevezéssel Vajdaság-szerte fásítási akciók zajlanak a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának jóvoltából. Vajdaság-szerte 1400 szilfát ültetnek el, a topolyai községben hétfőn délután Pacséron, a fácánosnak nevezett határrészben kerültek földbe a facsemeték, s a kezdeményezésbe csütörtökön a zentagunarasi fiatalok is bekapcsolódtak. Ezen a településen a Zentagunarasi Ifjúsági Klub és a Slavija Futballklub vállalta a feladatot, hogy facsemetéket ültetnek a labdarúgópálya környékén. Nagy Norbert, a Slavija alelnöke arról számolt be lapunknak, hogy ez alkalommal is közös munkaakcióról volt szó.

– Egy újabb közös akciót szervezett a labdarúgóklub és az ifjúsági szervezet. A fásítás helyszíne a labdarúgópálya nyugati része volt, ahol a nézők szoktak lenni. Összesen húsz szibériaiszilfa-csemetét ültettünk el – mondta el Nagy, majd arról is szólt, hogy a labdarúgóklub és az ifjúsági szervezet már több közös akciót is szervezett. Általában környezetszépítési és -rendezési megmozdulásokat tartanak, főként a labdarúgópálya környékén. Az alelnök elmondta, hogy itt található játszótér, röplabdapálya, nyári színpad, s ez a rész az ifjúság számára találkozóhelyként szolgál. Ezért is összpontosítanak erre a területre.

A két klubnak a tavalyi évben volt egy nagyobb volumenű közös akciója is, akkor a betonos pályát renoválták, átfestették a kapukat, és a játszóteret is rendezték. A mostani fásítási akciót követően a labdarúgóklub a pálya rendszeres karbantartásán fog dolgozni – mondta el Nagy.

– A labdarúgóklub tagjai az elkövetkező hónap során össze fognak jönni, és rendezik a pálya környékét. Ez egy rövid távú tervünk, amit biztosan meg fogunk valósítani. Az elmúlt néhány évben, a nyári hónapokban, rendszeresen megszerveztük az esti focitornát. Nagyon reméljük, hogy ezt az idén is össze tudjuk hozni. Emellett, ha minden jól megy, akkor őszre újabb fásítást fogunk beiktatni. Igaz, ez még több tényezőtől függ, elsősorban attól, hogy tudunk-e facsemetéket biztosítani – mondta el az alelnök, majd még hozzáfűzte, hogy az őszi fásítás kapcsán nemcsak labdarúgópálya környékére gondoltak, hanem az egész falu területén szeretnének fákat ültetni. Persze, ez még annak függvénye, hogy mennyi facsemetét szereznek be.