2024. április 24., szerda

„Az embereken kívül mindent be kell zárni"

A koronavírus elleni intézkedésekkel kapcsolatban megegyezésre kell jutni – jelentette ki Dejan Žujović pulmológus, a belgrádi Városi Tüdőbetegségek Intézetének Nappali Kórházának igazgatója, írja a B92 hírportál.

Szavai szerint ezt úgy kellene elérni, hogy az embereken kívül mindent be kell zárni, legalább két héten keresztül, vagy pedig mindig lesznek újonnan fertőzött betegek.

Véleménye szerint úgy viselkedünk, mint a tüdőshalak, vagyis az egyik oldalon állnak a szakmabeliek, akik a vörös zónában dolgoznak és tudják, hogy mit kellene tenni, míg a másikon a válságtörzs, ahol a szakemberek és a politikusok egyensúlyoznak.

A NiN hetilap legújabb számában nyilatkozva elmondta, hogy a válságtörzs tagjainak ellentétes kijelentései elfogadhatatlanok, különösen akkor, mikor tudják, hogy mi lenne a helyes cselekedet.

A bezárások, a koronavírus, a védőmaszkok és a vakcinák ellenzői számára is világos, hogy megegyezésre kell jutnunk, vagyis az embereken kívül mindent be kell zárni, legalább két hét erejéig. Amennyiben ezt nem tesszük meg, akkor a vírus állandóan továbbterjed és fertőzöttek is mindig lesznek – hangsúlyozta ki Žujović.