2024. április 24., szerda
BEZDÁN

Felújítási munkálatok az Önkéntes Tűzoltó Testületben

Jelentős felújítási munkálatok zajlanak a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testületben, köszönhetően a Magyar Nemzeti Tanács, a magyar állam, továbbá a helyiek támogatásának és az önkéntesek munkájának. A felújításról és a munkálatok részleteiről Horvát Alen, a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke nyilatkozott.

– Az utóbbi harminc évben nem volt ilyen jellegű beruházás, tatarozás a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület épületében, ezért ez nagymértékben leamortizálódott. A teljes tetőszerkezet felújításával kezdtük, következett a nyílászárók cseréje, a meglévő garázsok betonozása, ugyanis rossz állapotú, repedt és lyukas volt a padló. Emellett hozzákezdtünk egy új garázs felépítéséhez, azért, hogy a közeljövőben a testület egy külföldi támogatás jóvoltából kap további két járművet, kombit és rohamkocsit. Mindezek számára szükséges a hely, hiszen a tűzoltókocsik nem állhatnak a szabad ég alatt. Ezenkívül további apró, de nagyon is szükséges javítást végzünk el, annak érdekében, hogy a testület működőképes legyen.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a magyar államnak, a helyi vállalkozóknak, gazdálkodóknak és önkénteseknek.

Segítségük nélkül nem tudnánk mindezt véghezvinni. A testületben a munkálatok jelenleg is zajlanak, mindennap reggeltől estig – hallottuk Horvát Alen elnöktől.