2024. március 29., péntek

Az állam nem ösztönöz pénzzel az oltásra

Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár kijelentette, megvan a szándék, hogy folytassák a felgyorsított, koronavírus elleni immunizációt, a cél pedig az, hogy június közepére két és fél millió polgárt beoltsanak.

– Megbeszéléseket folytatunk a Szerbiai Kereskedelmi Kamarán keresztül a hazai és külföldi vállalatokkal, hogy minél hamarabb megkaphassák a gazdaságban dolgozó emberek a vakcinát, mert ettől függ, hogy a továbbiakban miként tudjuk támogatni az egészségügyi rendszerben kialakult költségeket – nyilatkozta Đerlek a Politika napilapnak.

Az államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti immunizációért felelős koordinációs csoport kidolgozott egy korszerű modellt az oltási kedv motiválására, majd hozzátette, hogy a napokban elkezdődik a használata és a kampánya is.

Elmondta, több esetben is látta, hogy a vállalatok pénzzel motiválják a munkásaikat, hogy beoltassák magukat, de kiemelte, hogy az állam ezt nem fogja megtenni.

Emlékeztetett, hogy április elején újabb két millió adag vakcina érkezik Szerbiába, és kihangsúlyozta, hogy azt szeretné, ha ezt mihamarabb felhasználnák.