2024. április 25., csütörtök

A szerbiai polgárok már elkezdték befizetni a görögországi nyaralásokat

Nagy az érdeklődés a nyaralás iránt a szerbiai turista irodákban, miután bejelentették, hogy Görögország engedélyezi a beutazást a szerbiai állampolgárok számára.

Haris Teoharis Görögország idegenforgalmi minisztere nemrégi szerbiai látogatása során bejelentette, hogy május 14-étől Görögország megnyitja a határait a szerb turisták előtt, amennyiben rendelkeznek oltási igazolással. A belépésnél a Pfizert, a Modernát, vagy az AstraZenecát, de az orosz és a kínai vakcinát is elfogadják. Azok, akik nem oltották be magukat, negatív PCR- vagy antitestteszttel léphetnek be az országba.

Teoharis elmondta, hogy fennáll a lehetősége annak is, hogy már április közepén megnyitják a határt azoknak az országoknak a részére, akik sikeresek az immunizációs folyamatban, mint pl. Szerbia.

Milan Vasić, a Plantarus turisztikai ügynökség kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy nagyon megugrott a görögországi nyaralások utáni érdeklődés, úgy a szezonban, mint a szezonon kívül, és nem csak azok körében, akik rendelkeznek utalvánnyal, hanem azoknál is, akik most szeretnének foglalni. Kiemelte, hogy már megérkeztek az első befizetések. Hozzátette, hogy nagyon jó, hogy elfogadják az antitest tesztet is, mert jóval olcsóbb, mint a PCR.

Boris Eremić, a Kompas NS turisztikai iroda végrehajtó igazgatója elmondta, hogy megállás nélkül csörög a telefon, hiszen az embereknek, hosszú idő után, újra lehetőségük van utazni, erre pedig már nagyon rég óta vágytak. Elmagyarázta, hogy a legkedveltebb időpontok a május és a szeptember, az idősek számára pedig az október.