2024. március 29., péntek

Letartóztattak hét egészségügyi alkalmazottat

A Gornji Milanovac-i egészségház hét dolgozóját letartóztatták, felelőtlen munkavégzés és sikkasztás miatt – írja a B92 hírportál.

Aleksandar Čivović, az egészségház igazgatója írásos közleményében elmondta, hogy a kraljevói Felsőügyészség nyolc személy ellen adott ki elfogató parancsot, akiket március 25-én előállítottak és harminc napos elzárásra lettek ítélve. Egy személy, aki már büntetett előéletű, még időben elhagyta az országot és körözést adtak ki ellene.

Az elmúlt négy évben közösen mindent megtettünk azért, hogy az intézményben jelentkező problémák a múlté legyenek. Az ehhez hasonló jelenségek iránt nem vagyunk toleránsak és soha nem is leszünk azok – mondta Čivović.

Amikor az intézmény élére kerültem, akkor azt több mint egy millió eurós adósságban találtam. Ez a felelőtlen munkavégzés és hivatali visszaélés miatt következett be – jelentette ki Čivović.

Hozzátette, hogy a belső ellenőrzés alatt az elsősegély szolgálat szállítási részlegének vezetőjét leváltották, valamint hét sofőrrel szemben bűnvádi feljelentést tettek.

Novemberben hat személyt felmentettek, valamint egy sofőr felmondást kapott. Még egy személyt, aki ellen feljelentést tettek, időközben nyugdíjba helyeztek.