2024. április 19., péntek

Gavrilo kapja meg a Ronaldo kapitányi karszalagjáért befolyt összeget

Az egész sportvilág Christiano Ronaldonak, a világ egyik legjobb focistájának dührohamáról beszélt, miután a Szerbia és a Portugália összecsapásán nem ismerték el a gólját.

A sportoló először a bírónál panaszkodott, majd feldúlva lesétált a pályáról, miközben a kapitányi karszalagját a földre dobta.

A szalagot a Rajko Mitić stadion egyik ügyeletes dolgozója találta meg, és adományozói szándékkal áruba bocsájtotta, a befolyt összeggel pedig az öt hónapos Gavrilo Đurđevićen szeretne segíteni.

Gavrilo, a bajmoki Olivérhez hasonlóan, az SMA 1-es típusú betegségben szenved, az egyetlen gyógyszer, amely segíteni tudna rajta, több millió euróba kerül.

A stadion munkása ezért a Limundo nevű portálon licitációra bocsájtotta a karszalagot, a licit pénteken zárul. Az „Együtt az életért” (ZajednoZaŽivot) elnevezésű profilon keresztül már több humanitárius akció is lezajlott, egyebek mellett ismert sportolók dresszeire, sportcipőire és kapitányi karszalagra licitálhattak az érdeklődők.

Az akcióba bekapcsolódott a SportKlub is, amelyet korábban már megkeresett a szóban forgó foglalkoztatott annak érdekében, hogy rajtuk keresztül kapcsolatba léphet valamelyik játékossal, akár magával Ronaldóval is, reménykedve, hogy még több tárgyat tud összegyűjteni, és a történet bejárja az egész világot.

Az öt hónapos Gavrilot a 973-as számra elküldött SMS-sel is támogathatják.