2024. március 29., péntek
BÁCSKERTES

Passió játék

Virágvasárnap rendhagyó bemutatóval ajándékozta meg a hazai közönséget a bácskertesi (Kupusina) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoportja. Molnár József rendezésében ezúttal a Passió játékot vitték színre. A szövegkönyvet Balog Tibor írta, Wittinger László és Zsóri Ments Orsolya Passió játékából, illetve a Bibliából.

A Krisztus szenvedését és halálát bemutató előadás csaknem negyven tagú szereplőgárda közreműködésével valósult meg. Főbb szereplők: Jézus – Molnár Oszkár, Mária – Limburger Georgina, Pilátus – Csorba Nándor, Kaifás – Péter István, Százados – Zsivu Péter, Heródes – Molnár István, Péter – Molnár József.
Molnár József, a Magyar Életfa díjas rendező elmondta, a szereplők mellett sokat köszönhet a díszlet elkészítőinek, a fény- és a hangtechnika kivitelezőinek, illetve Balog Tibornak a szövegkönyvért. A megrázó előadás a terem egészében zajlik és élénken kommunikál közönségével.

– Hithű, vallásos ember lévén régóta foglalkoztat ez a téma, szerettem volna színpadra állítani a Passió játékot. Rendszerint a húsvéti időszakban vannak a színjátszó csoport egyéb jellegű bemutatói is, ezért nem kerülhetett rá sor eddig. Az idén, a Covid–19 helyzet ellenére elérkezettnek láttam a pillanatot, hogy színpadra állítsuk ezt a témájában és alkalmilag is aktuális történetet. A Passió játék április 2-án, nagypénteken ismét látható lesz Bácskertesen, 19 órától a művelődési egyesületben – hallottuk Molnár Józseftől.

A pénteki előadásra a jegyek Novics Máriánál a 062/185-0179-es telefonszámon igényelhetők. Az előadást a vírushelyzetre való tekintettel az előírásoknak megfelelően tartják meg, a maszk viselése kötelező.