2024. április 25., csütörtök

A leendő kisiskolásoknak az óvodákban végzik a vizsgálatokat

Az elsőbe induló ovisoknak a szemész, a gyógytornász és az orr-fül-gégész szakorvosok általi vizsgálatokat az óvodában végzik el, míg az oltakozást és az iratkozáshoz szükséges igazolást a választott gyermekorvosnál lehet kikérni – tájékoztattak a Újvidéki Egészségház illetékesei, írja a Vajdasági RTV.

A szakorvosi vizsgálatokra nem szükséges előzetes bejelentkezés. Az egészségház szakorvosi – konzultatív egészségügyi tevékenységének részlege a sorrend alapján végzi el a vizsgálatokat az óvodákban.

A sorrendet kéthetente készítjük el és nem kell tartaniuk a szülőknek attól, hogyha a gyermekükön nem végzik el a szükséges vizsgálatokat tíz napon belül – mondta Vesna Vuleković, az egészségház gyermekvédelmi szolgálatának vezetője.

Kérjük a szülők türelmét erre a három szakvizsgálatra, amelyet nem egyszerre, hanem egymás után végzünk. Minden óvoda elkapja a saját tervezetét – mondta Vuleković.

Attól függetlenül, hogy előzetesen mér elvégezték a szakvizsgálatokat, nélkülözhetetlen megszerezni a beiratkozáshoz szükséges igazolást.

Függetlenül ezektől a szakvizsgálatoktól, szükséges bejelenteni a megelőző vizsgálatokat a választott gyermekorvosnál, ahol megkapják majd a felvett védőoltásokról szóló igazolásokat – magyarázta Vuleković.

Szavai szerint a Covid-rendelőkben felhalmozódott munka ellenére az egészségház minden részlegéről bevonják a dolgozókat a vizsgálatok elvégzéséhez.

A járvány egész ideje alatt rendszeresen végeztük a gyermekek vizsgálatát és oltását, azzal a lehetőséggel, hogy az egészségházaknak külön bejáratot kellett biztosítaniuk a gyermekeknek – jelentette ki Vuleković.