2024. április 20., szombat

Új gázkazánt kap a turiai iskola

A szenttamási önkormányzat öt és fél millió dinárt nyert a környezetvédelmi minisztériumtól

A környezetvédelmi minisztérium az utóbbi napokban több önkormányzattal írt alá támogatási szerződést, közöttük a szenttamásival is. Radivoj Debeljački polgármester szerint a pályázati siker jól jött, bár a fűtési idény hamarosan lejár, a turiai iskolában szükség van a kazáncserére.

A projektum értéke 7 millió dinár, amelyből 5,5 milliót a minisztérium, a fennmaradt összeget pedig a község biztosítja. A kazáncserét követően az intézményben sokkal minőségesebb fűtés várható.

−A turiai Petar Drapšin Általános Iskolában egy régi gázkazánnal fűtöttek, ami gyakran javításra szorult. Tekintettel arra, hogy a fűtési idény a vége felé jár, felvetődött a kérdés, hogy a tanév kezdetére sikerül-e újra beindítani a kazánt, illetve lecserélni egy újra. Köszöntve a környezetvédelmi minisztériumnak − elsősorban Irena Vujović miniszter asszonynak − a pályázaton sikerült eszközöket biztosítani egy új kazán vásárlásához. Nagyon elégedettek vagyunk, hiszen a költségvetésben a kazánra szánt pénzt más fontos projektumok megvalósításához utaljuk át – hangsúlyozta a szerződés aláírását követően Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere.