2024. április 20., szombat
ATLÉTIKA

Világos egyéni csúccsal aranyérmes

A hazai téli országos dobókupa a hétvégén az U16-os és az U20-as korosztályok versenyeivel folytatódott Mitrovicán. A Zenta Atlétikaklub Világos Györgyi vezette kishegyesi különítménye újfent remek eredményeket ért el. A legjobban ezúttal is Világos Adriana teljesített, aki az idősebb gerelyhajítók mezőnyében a hideg ellenére is új egyéni csúccsal, 58,64 méteres kísérletével tudott nyerni, ami nem mellesleg a világ idei legjobb korosztályos eredménye is. Adriana mögött Bácsi Virág végzett ezüstérmesként 41,50-nel.

„Adriana egyéni csúcsa 600 grammos gerellyel eddig 57,41 méter volt, amit már első kísérletével 57,53-ra módosított. A folytatásban elkövetett néhány technikai hibát, 55 méter körülire sikerültek a dobásai, a hatodik sorozatban azonban sikerült korrigálnia ezeket, így jelentősen javult az eredménye” – mondta a verseny végén Nikola Tomasović, aki mentorként segíti a Világos család munkáját.

A juniorok csapatversenyében a Világos, Bácsi, Majoros Mirijam, Szvoreny Bernadetta, Nagy Nikoletta, Szűgyi Martina és Hajas Nikolett felállítású gárda az első helyen zárt.

Az U16-osok mezőnyében is jól szerepeltek a gerelyesek, Bede Borbála (34,94) ezüst-, Csépe Anita (32,48) pedig bronzérmes lett, míg a Bede, Csépe, Gömöri Emese, Ország Nikolett és Dorkó Réka összeállítású csapat a harmadik helyen végzett.