2024. április 19., péntek

Ružić: A járvány alatt is megtartottuk az oktatás színvonalát

Branko Ružić oktatási miniszter nemrég részt vett az UNESCO által szervezett online konferencián, amelynek témája a járvány alatti oktatás volt. A minisztérium közleménye szerint Az oktatás digitális átalakulása és jövője elnevezésű ülésen Ružić bemutatta, hogyan működött a szerbiai oktatási rendszer a járvány ideje alatt.

– Már az első pillanattól kezdve, 2020. március 15-én, kihirdettük a rendkívüli állapotot, és megszerveztük az oktatás minden területén az online órákat. Egy nap késés nélkül sikerült ugyan azt a szintű oktatást biztosítanunk minden szerbiai gyermeknek, köszönhetően annak, hogy milyen eredményeket értünk el a Covid-krízis előtt – mondta a miniszter.

Hozzátette, hogy a tanárokat arra ösztönözték, hogy vegyenek részt a tanítási órák felvételezésében, amelyet a közmédiában és a helyi televíziós csatornákon is közvetítettek.

Ružić kiemelte, hogy Szerbia kormánya biztosította a digitális tanteremek felszerelését, amelyekből az év végéig több mint 30.000 lesz. Emellett az e-szolgáltatásoknak köszönhetően, amelyet az elmúlt években biztosítottak, a polgároknak az otthonukat sem kell elhagyniuk, hogy rendezzék a gyermekük oktatásával kapcsolatos kötelezettségeket.