2024. április 25., csütörtök

Vulin: Minden lefoglalt kábítószer hatalmas győzelem

Aleksandar Vulin belügyminiszter ma megtekintett egy illegális marihuánát előállító laboratóriumot, amelyet Gádoron (Gakovo) fedeztek fel, és ez alkalommal kijelentette, hogy minden lefoglalt kábítószer a rendőrség számára hatalmas siker és győzelem – írja az N1 hírportál.

Elmondta, hogy Szerbia nem lesz a kábítószer-kereskedők számára biztonságos hely, és a rendőrség mindegyiküket letartóztatja, tekintet nélkül arra, hogy egy grammnyi marihuánát árultak, vagy egy egész ültetvényük volt.

Amikor sikerül megtalálnunk és megakadályoznunk a kábítószerek illegális előállítását, akkor tudjuk, hogy nagy dolgot tettünk, megóvtuk az emberi életeket. Az a szervezett banda, amely ezt tette, többé már nem fog ezzel foglalkozni. Nem fogják mérgezni a gyermekeinket, a technológia és a pénz, amit befektettek, nem arra fog szolgálni, amire gondolták, hanem ezzel csak hosszú idejű rabságot biztosítottak a maguk számára – mondta Vulin.

Szavai szerint gyilkossági kísérlettel kell büntetni mindenkit, aki kábítószert árul, különösen, ha kiskorúnak, de hozzátette azt is, hogy a jelenlegi törvények is hosszú szabadságvesztést ír elő.

A zombori rendőrök egy gádori illegális laboratóriumban 2176 marihuána növényt foglaltak le, emellett még a termeléséhez szükséges eszközöket is.

A kábítószerek előállításának és kereskedésének megalapozott gyanújával letartóztatták D. B.-t (36), S. B.-t (26) és D. D.-t (31), akiket a bűnvádi feljelentést követően a zombori Felsőügyészség elé vezettek.