2024. április 25., csütörtök

Brnabić: Nem politikai lépés volt a térség lakosainak oltása

Szerbiában három nap alatt 22.000 külföldi állampolgárt oltottak be az AstraZeneca oltóanyagával

Ana Brnabić kormányfő úgy véli, hogy Szerbia egy szép képet közvetített a szolidaritásról, amiért biztosította a vakcináció lehetőségét a régióban élő polgárok számára, akiket természetesen a második dózisra is visszahívnak – jelenti a fővárosi média.

– Semmilyen politikai célzat nem volt abban, hogy elhívjuk őket, sem pedig abban, hogy eljöjjenek – nyilatkozta Brnabić a Happy televíziónak, majd hozzátette, hogy reméli, azért jött Szerbiába, mert bíznak bennünk.

A kormányfő elmondta, hogy minden bizonnyal meg kell semmisíteniük közel 25.000 AstraZeneca oltóanyagot, mert áprilisban lejár a szavatosságuk. Hozzátette: Szerbia nem szeretett volna ilyet megtenni, hanem segíteni, a régiónak is, ezért ajánlotta fel a környező országok állampolgárai számára az immunizáció lehetőségét.

Szerbiában három nap alatt 22.000 külföldi állampolgárt oltottak be az AstraZeneca oltóanyagával. Bár előzőleg felhívták a figyelmet, hogy előzetes regisztráció szükséges az eUprava oldalon, mégis akadtak olyan esetek, amikor előre megadott időpont nélkül érkeztek a helyszínre, és emiatt hosszú sorok alakultak ki.

A 021.rs honlap értesülése szerint Újvidéken a hétvégén 1300 külföldi állampolgárt oltottak be.