2024. március 29., péntek

Fiatalok jelentkezését várja a rendőrség

A belügyminisztérium pályázatot írt ki 1400 jelölt számára a Rendőrségi Kiképző Központba való felvételre – írja a B92 hírportál.
A pályázattal rendőri (480 jelölt), közlekedési rendőri (250 jelölt), határrendőri (270 jelölt) és közösségi feladatokat ellátó rendőri állásra (400 jelölt) lett kiírva a Belgrádi Rendőrségi Hivatal és további huszonhat rendőrségi körzet területén. A jelöltek április 8-ig pályázhatnak, jelenti a Rina hírügynökség.
A pályázatra való jelentkezéshez a következő feltételeknek kell megfelelni: szerb állampolgárságú, legalább egy éve szerbiai állandó lakhellyel rendelkező, a jelentkezési területen bejelentett lakhellyel rendelkező, tizennyolc évnél nem fiatalabb és huszonnégy évnél nem idősebb, huszonhét évnél nem idősebb amennyiben a pályázó elvégezte az alapképzést a Kriminalisztikai-rendőri egyetemen. Pályázni lehet négy osztályos befejezett középiskolával, vagy alapképzéses Kriminalisztikai-rendőri egyetemi diplomával, a pályázónak rendelkezni kell B kategóriás hajtási engedéllyel és megfelelni az előírt egészségügyi, fizikai és mentális követelményeknek.
A pályázatra olyan személy is jelentkezhet, aki végzős egy négy osztályos középiskolában, amennyiben a dokumentációhoz csatol egy erről szóló iskolai igazolást, azzal a kikötéssel, hogy legkésőbb július 15-ig elküldi a diploma hitelesített fénymásolatát a Rendőrésgi Kiképző Központba. Azok a személyek is pályázhatnak, akik nem rendelkeznek B kategóriás vezetői engedéllyel, amennyiben a dokumentációhoz csatolja a vezetői képzés megkezdéséről szóló igazolást, azzal a kikötéssel, hogy a válogatás végéig elküldi a B kategóriás hajtási engedély hitelesített fénymásolatát a Rendőrségi Kiképző Központba.
A pályázatra való jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információkat a belügyminisztérium honlapján, vagy a Rendőrségi Kiképző Központ oldalán találhatnak az érdeklődők.