2024. április 25., csütörtök

Jovanović: Időpont nélkül nem olthatóak be a külföldi állampolgárok

A fővárosban és Újvidéken ma és holnap a külföldi állampolgárok vehetik fel a védőoltást, amennyiben előzetes bejelentkezést követően van időpontjuk.

Az eUprava Irodájának igazgatója, Mihailo Jovanović felhívta a szomszédos országok állampolgárainak figyelmét, hogy aki nem rendelkezik előre bejelentett időponttal, az nem veheti fel a védőoltást és ezért ne induljanak el Szerbiába – írja szerbiai RTV.

Az eUprava oldalán a hazai állampolgárok mellett a külföldiek is bejelentkezhetnek a koronavírus elleni védőoltásra, melyet követően időpontot fognak kapni.
Mindenki másnak tudnia kell, hogy amennyiben nincs előre bejelentett időpontjuk, nem lesz lehetőségük felvenni a védőoltást – jelentette ki Jovanović a Tanjugnak nyilatkozva.

A Belgrádi Vásár épülete előtt, a hírügynökség információi szerint hosszú sorok alakultak ki, különösen a hármas és a tizenegyes számú csarnokok bejárata előtt. Az érdeklődők a AstraZeneca védőoltását vehetik fel. Az említett oltóponton a külföldi állampolgárok mellett szerbiai állampolgárok is várakoztak, szombaton 8 órától 15 óráig összesen 5019 személy vette fel a védőoltást.

Amint arról korábban hírt adtunk, az oltási akció miatt nagy tumultus alakult ki Szerbia határátkelőin.

A délelőtti torlódást követően a horgosi átkelőnél később kisebb intenzitással folytatódott a forgalom. A Szerbiába való belépésre az utasok átlagosan egy órát várakoztak.

Nyitókép: Beograd, 26.03.2021. - Vakcinacija stranih drzavljana koji su se prijavili preko sistema eUprave, danas u Hali 3 Beogradskog sajma. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)