2024. április 18., csütörtök

Jó ütemben épül a Vajdasági Birkózóakadémia – VIDEÓ

A Magyarkanizsán épülő birkózóakadémia a vajdasági sport, de a szerbiai sport számára is kiemelt fontosságú intézmény lesz.
A tavalyi évben megkezdett építkezés jó ütemben halad, A 800 négyzetméteres sportcsarnokhoz edzőterem, relaxációs medence, orvosi szoba, négy irodahelyiség, valamint egy ötven férőhelyes kollégium tartozik majd.
A Vajdasági Birkózóakadémia a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.
– Nem kell külön hangoztatni, vidékünk mekkora tehetségeket nevelt ki birkózásban. Amennyiben a múltban voltak bajnokaink, a jövőben is lehetnek, bár a körülmények megváltoztak: mi sokáig a sportot „kisiparosként" űztük, a világ sportja azonban mára már nagyüzem lett, igazi iparág, s ehhez alkalmazkodni kell. Ezzel a létesítménnyel felvehetjük a versenyt a fejlettebb közegekkel is, és biztos vagyok benne, hogy szeptembertől az akadémián megindul az értékes munka, amelynek gyümölcseit néhány év múlva már élvezhetjük is – Nyilatkozta a közelmúltban Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki közösségi oldalán csodálatra méltó képsorokat osztott meg az épülő létesítményről.