2024. április 23., kedd

Dr. Pásztor Bálint: Kerékpárút épül Hajdújárás és Királyhalom között

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szerbiai parlamenti frakcióvezetője, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma Vajdaság Autonóm Tartomány Európai Ügyek Alapjának igazgatóját és munkatársait fogadta.

A megbeszélésen a vajdasági helyi önkormányzatok helyzetének és lehetőségeinek feltérképezése volt a legfőbb téma. Mint azt Pásztor Bálint a legutóbbi Facebook-bejegyzésében írja: „A találkozóra Aleksandar Simurdić, az Alap igazgatójának kezdeményezésére került sor, aki azért keresi fel személyesen az önkormányzatokat, hogy a különböző külső finanszírozási források lehívásának lehetőségeiről tájékoztassa őket, felkínálva számukra az Alap szakmai és operatív segítségét.”

Simurdić kiemelte, hogy Szabadka városának nagyon jó földrajzi, kulturális és gazdasági lehetőségei vannak. Ez különösen akkor fontos, amikor határokon átívelő közös pályázatokról döntenek. A projekttevékenységeknek már most is számos eredménye látható, de érdemes további uniós forrásokat megcélozni.

A közösségi média felületén közölt bejegyzésben Pásztor kitért arra is, hogy az IPA-projektumok keretén belül 1500 m kerékpárút épül Hajdújárás és Királyhalom között, az INPUTRANS elnevezésű kezdeményezés célja pedig, hogy a határmenti térségben fejlesszék a teher- és utasszállítást, a különböző közlekedési módok integrálásával, a vasúti infrastruktúra fejlesztésével és a szállítás összehangolásával.

A projektek amellett, hogy előremozdítják a gazdaságot, a lakosság javát is szolgálják életfeltételeik javításával.

↘️ Ma Vajdaság AT Európai Ügyek Alapjának igazgatóját és munkatársait fogadtam, akik a vajdasági helyi önkormányzatok...

Posted by Dr. Pásztor Bálint on Friday, March 26, 2021