2024. április 18., csütörtök

Lončar: Be kell tiltani a védőoltás-ellenes üzeneteket!

Maja Popović igazságügyi miniszter kijelentette, hogy külön kérelmet fog benyújtani az ügyészségnek, hogy reagáljon a védőoltásokkal kapcsolatos hamis információk terjesztése ellen a közösségi oldalakon, valamint a sajtóban – írja a 021.rs hírportál.

Az Egységes Szerbia képviselőjének, Života Starčevićnek a védőoltás-ellenesek pánikkeltésére vonatkozó kérdésére, Popović elmondta, hogy az álhírek terjesztése bűncselekménynek számít és hozzátette, hogy csupán eszerint kell eljárniuk.

– Ez azt jelenti, hogy az illetékes ügyészségek minden álhír terjesztésére reagálni fognak – mondta Popović, majd hozzátette, hogy a polgárok nem kötelesek felvenni a védőoltást, de maguknak kell rájönniük, hogy ez nélkülözhetetlen.

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter ugyanakkor arra kérte a polgárokat, hogy legyenek tárgyilagosak, és csak a bizonyítékokra hagyatkozzanak.

– Egyetlen bizonyíték sem létezik, miszerint a védőoltás káros lenne, milliónyi érv a vakcina mellett szól. Megmenti az életeket, javítja az egészséget, megakadályozza a vírus terjedését, viszont erre, amit a vakcina-ellenesek művelnek, egy bizonyíték sincs – jelentette ki Lončar.

Ajánlatot tett arra, hogy a közösségi oldalakon tiltsák be a védőoltások ellen szóló üzenetek terjesztését.

– Nem vagyok a közösségi hálózatok szakértője, viszont azt láttam, hogy hasonló tiltásokat a Google és a Twitter is bevezetett. Emberek, csak tartsátok magatokat a tényekhez és vegyétek fel az oltásokat! – üzente Lončar.