2024. március 28., csütörtök

Megválasztották a kúlai képviselő-testület új elnökét

A helyi parlamentet ezentúl Đurović Vladimir vezeti

Sorrendben 17. ülését tartotta szerdán a kúlai képviselő-testület. A délelőtt 10 órakor kezdődő ülésre Zorica Demković, házelnök-helyettes 17 napirendi pontot terjesztett be.

Az ülés elején a képviselők egyperces néma felállással emlékeztek Boban Damjanovićra, a kúlai képviselő testület elnökére, aki idén jauárban hunyt el. A második napirendi pont keretében a képviselők titkos szavazással Đurović Vladimir személyében megválasztották a községi képviselő-testület új elnökét. A jelenlévő 28 képviselő közül 24-en szavaztak neki bizalmat. Helyettese továbbra is Zorica Demković marad.

Az ülésen határozat született Kúla község alapszabályzat-módosításának előkészületeiről, javaslatot terjesztettek be a kúlai önkormányzat 2021-es költségvetéséről szóló határozat módosításáról, döntés született egy külső revizor alkalmazásáról Kúla község 2020-as költségvetésének összevont végleges elszámolására, valamint egy ideiglenes csónakkikötő elhelyezéséről Kúla község területén a Verbász–Bezdán vízterületen. A képviselők az ülésen elfogadták a községi Válságtörzs 2020. évre vonatkozó jelentését, elfogadásra került a Prečistač Vrbas–Kula községközi közvállalat munkaprogramjához való hozzájárulás megadásáról szóló határozat javaslata, továbbá jóváhagyásra került, hogy 2021-ben a közvállalat egy külön program keretében felhasználhat bizonyos költségvetési eszközöket.

Az ülés végén káderügyi határozatok születtek, továbbá a képviselői kérdések is elhangzottak.