2024. április 19., péntek

A gyanúsítottat a nők kizsákmányolásáért vették őrizetbe

Az újvidéki Legfelsőbb Bíróság elrendelte annak a 79 éves férfinak (D. P.) az őrizetbe vételét, aki 14 nőt kényszerített prostitúcióra, kihasználva ezzel nehéz szociális helyzetüket – számol be a Vajdasági RTV.

Az újvidéki ügyészség információi szerint a szexuális kizsákmányolás áldozatainak védelme érdekében a sérült nők különleges bánásmódot igénylő státuszt kapnak az eljárás során. 

Az idős férfit azért helyezték őrizetbe, mert fennáll a gyanúja, hogy szabadlábon nyomást gyakorolhatna a sértettekre és a tanúkra.

Az újvidéki Felső Ügyészség nyomozást indított a férfi ellen emberkereskedelem gyanújával, amiért legalább ötéves börtönbüntetésre ítélhetik.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy D. P.-t a 14 nő bántalmazásával és futtatásával vádolják, akiket Újvidék négy pontján kényszerített szexuális szolgáltatások nyújtására.

Az Ügyészség jelentéséből kiderül, hogy az illetékesek az elkövetkező időszakban bizonyítékgyűjtéssel foglalkoznak majd, amelynek minden részletéről tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.