2024. március 28., csütörtök

Nádfedeles házak helyett garázs

Föld alatti parkolóházat terveznek építeni a Kiszácsi utcában is

A legújabb városi területrendezési terv közbetekintésre bocsátott változata szerint a Rotkvarija városrészben föld alatti parkoló épülhet egy kis zöld területnek, a Kraljev park épületkomplexum közelében.

A területrendezési terv dokumentációjából kiderül, hogy a Rotkvarija városrészben nagy gondot jelent a parkolás, nincs elegendő szabad hely. A probléma megoldása reményében föld alatti garázst terveznek építeni a Berislav Berić és a Kiszácsi utcák mellett húzódó zöld területen, mivel a parkolók a föld alatt lennének, a parcellát nem építik be. A tervek szerint az új föld alatti garázsban 105 parkolóhely lesz, a zöld területen pedig kis parkot alakítanak ki. A Kosta Trifković Általános Iskolával szemben, a tervezett park területén egy imaház épülhet, amely legfeljebb 2+1 szintes lehet. A parkot a Berislav Berić és a Kiszácsi utcák közötti rendezetlen, zöld területen alakítják ki. A park területén a tervek szerint több játszóteret is létesítenének a gyermekek számára. Ennek a parknak a kialakítása már több éve tervben van, de eddig nem sikerült megvalósítani. A korábbi tervek szerint sokkal nagyobb parkot alakítottak volna ki, ennek a megvalósítatlan projektnek a keretében megmaradtak volna a Marko Kraljević utcai nádfedelű házak, ezeket felújították volna, és turisztikai célpontként használták volna őket. Ebből sajnos semmi sem lett, a nádfedelű házakat ledöntötték, és helyükre megépült a Galens vállalat épületkomplexuma – emlékeztet a 021.rs hírportál.

A Rotkvarija városrészben hamarosan 105 új parkolót alakítanak ki egy föld alatti garázsban

A Rotkvarija városrészben hamarosan 105 új parkolót alakítanak ki egy föld alatti garázsban

Az új területrendezési terv a felsoroltakon kívül előirányozza, hogy a Kiszácsi utcában kerékpárutakat és járdát építenek. A környéken egymást váltják az emeletes lakóépületek és a családi házak, de maradt pár szabad parcella, amelyekre lakóépületeket terveznek építeni.

A Rotkvarija városrész új területrendezési terve április 22-éig lesz közszemlén. Az érdeklődők az Urbanizam közvállalat földszinti termében, valamint a Búza tér és a Sava Kovačević helyi közösségek épületében tekinthetik meg a tervezetet. A terveket elbíráló bizottság nyilvános ülését a Vojvodina Sport- és Üzletközpont amfiteátrumában tartják meg május 20-án, ahol megvitatják a beérkezett javaslatokat, észrevételeket.