2024. április 16., kedd

Több pénz a sportra

Kishegyes község önkormányzata az idén is támogatja a községbeli sportegyesületeket

Kishegyes község önkormányzata évről évre pályázati eljárás útján támogatja a községbeli sportegyesületeket és -klubokat. A kiírás első körének elbírálása lezajlott, és az önkormányzat döntött a pénzek odaítéléséről. Kovács Károly, a jelentkezőket elbíráló bizottság tagja arról számolt be lapunknak, hogy az egyesületek versenyszezonra és sportrendezvények megszervezésére tudtak jelentkezni.

A pályázatról annyit kell tudni, hogy január 27-én jelent meg, és 6,4 millió dinár a keretösszege. A kiírás egész évben nyitott, így a beadványok is folyamatosan érkeznek a megjelenést követően. El kell mondani, hogy az első körben 12 kérvényt tudtunk pozitívan elbírálni. Nagyjából azokról az egyesületekről van szó, amelyek már az előző években is kedvezményezettjei voltak a támogatásunknak. A pályázók palettája elég széles, itt van a Dombos Asztaliteniszklub, a község három labdarúgóklubja, az Egység, a Jadran és a Njegoš, a bácsfeketehegyi tekeklub, a Jadran Kézilabdaklub, a Njegoš Karateklub, az Egység Sakk-klub, illetve az Endukas Lovasegyesület. Ez alkalommal egy új pályázót is ki tudunk emelni, első alkalommal jelentkezett egy sportgalambászokat tömörítő szervezet – mondta el Kovács Károly, aki arról is szólt, hogy az egyesületeknek odaítélt összegek nagysága függ a klub teljesítményének a színvonalától is.

Egy korábbi impozáns lovas felvonulás Kishegyes utcáin, az Anna-napok rendezvénysorozat alkalmából

Egy korábbi impozáns lovas felvonulás Kishegyes utcáin, az Anna-napok rendezvénysorozat alkalmából

A beadott kérvények összege a 6,4 millió dináros keretösszeg felett volt, mintegy egymillió dinárral. Az önkormányzat ezt a problémát úgy oldotta meg, hogy költségvetés-módosítást eszközölt. Elengedhetetlen, hogy minden aktívan versenyző egyesület megkapja az általa kért és a számára jóváhagyott összeget. Fontos tudni, hogy a Dombos Asztaliteniszklub az idei évtől a női Szuperligában versenyez, ezért az önkormányzat közel egymillió dinárral támogatja őket. Az Egység Labdarúgóklub támogatása is megnövekedett, mert bekerültek a Szabadkai Ligába. A Njegoš Labdarúgóklub is nagyobb támogatást kap, mert a Vajdasági Ligában szerepelnek a sportolói – fogalmazott a bizottsági tag, majd kiemelte, hogy a járványügyi helyzet miatt a mérkőzések az idén is közönség nélkül zajlanak. Kovács Károly bízik abban, hogy ez az áldatlan helyzet hamarosan megváltozik, és az olyan sportrendezvények, mint például az Endukas Lovasegyesület Anna-napi lovas felvonulása, megrendezésre kerülhetnek. A pályázat egész évben nyitott, ezért remélhetőleg a sportegyesületek további programokra is pályáznak majd, hogy ezzel is színesítsék a községi sportrendezvények palettáját. Egyébként a községbeli sportegyesületek a tavalyi évben nemcsak az önkormányzatnál pályáztak, hanem a tartományi ifjúsági és sporttitkárság kiírásain is sikeresen részt vettek. A Dombos Asztaliteniszklub például 50 ezer dinár értékű támogatást nyert sporteszközök vásárlására.