2024. április 24., szerda

Tartományi támogatás nagycsaládosoknak

Azok a családok, vagy önálló szülők, akiknek az elmúlt egy évben született meg a harmadik, vagy a negyedik gyermekük, anyagi támogatást kérhetnek a tartománytól házvásárlásra, valamint lakás- és házfelújításra is, hogy jobb életkörülményeket teremthessenek maguknak – írja a 021.rs hírportál.

Jelenleg is folyamatban van a tartományi szociális politikai, demográfiai és nemi egyenjogúság titkárságának pályázata, amelyre az érdekelt családok május 17-éig jelentkezhetnek.

A támogatás során összesen 150 millió dinár kerül kiosztásra, a családonkénti összeg nem haladhatja meg az 1,2 millió dinárt. A natalitást serkentő programra azok a gyermekes házaspárok, vagy házasságon kívül élők, valamint önálló szülők is jelentkezhetnek, akiknek 2020. január 1-től számítva született meg a harmadik, vagy a negyedik gyermekük.

Legalább az egyik szülőnek szerb állampolgárságúnak kell lennie, valamint a család legalább öt éve állandó vajdasági lakhellyel kell rendelkeznie. A pályázati feltételek szerint a család nem kaphat más anyagi jellegű szociális segélyt és legalább az egyik szülőnek munkahellyel kell rendelkeznie.

Az a házaspár, vagy szülő, aki szeretne házat vásárolni, valamint felújítani azt, tulajdonosa, vagy résztulajdonosa kell legyen az ingatlannak, vagy pedig együtt kell élnie a tulajdonossal, résztulajdonossal, legalább három éve. Azok, akik már részesültek ebben a támogatásban, nem vehetnek részt a pályázaton.

A támogatást ingatlan vásárlásra, felújításra, valamint beruházásra, bővítésre és karbantartásra lehet felhasználni. További részletek a www.socijalnapolitika.vojvodina.gov.rs honlapon érhetők el.