2022. január 20., csütörtök

Fucsovics–Rubljov márciusban negyedszer!

Roger Federert 2007 márciusában, miután két héten belül kétszer is kikapott Guillermo „Charlie” Canastól, megkérdezték, hogyan magyarázza az argentin elleni vereségeket, mire ingerülten visszakérdezett: „Miért magyarázzam? Nem gondolják talán, hogy most vele majd hetente játszom?” Aligha gondolta Fucsovics Marci is, hogy idén márciusban, négy egymást követő héten összesorsolják Andrej Rubljovval. Március 7-én Rotterdam, 11-én Doha (Marci ezt feladta), 18-án Dubaj volt a színhely, és csaknem biztos, hogy 28-án vagy 29-én, a nyolcaddöntőért csatázva, Miamiban is együtt lesznek a pályán! Fucsovics egyébként a floridai 1000-es torna 29. kiemeltje, a rajton erőnyerő, majd, Rubljov előtt, két selejtezős meccsének győztese következik.

Annyit játszanak egymás ellen, hogy még majd összehaverkodnak: Andrej Rubljov és Fucsovics Márton
Annyit játszanak egymás ellen, hogy még majd összehaverkodnak: Andrej Rubljov és Fucsovics Márton

Györe László a cseh Jiří Veselývel kezd, aki ellen tavaly Szardínián nyert, Dušan Lajović a 16. kiemelt, a rajton erőnyerő, a 2. fordulóban két selejtezős egyike következik. Miomir Kecmanović első ellenfele a selejtezőből érkezik, a 2. körben pedig a francia Adrian Mannarino a rivális, akivel 0:2 a mérleg.

MIAMI. – A férfitorna selejtezőjének 1. fordulójában: M. Zverev–D. Petrović 7:6, 6:2. Nők, selejtező, 1. forduló: N. Stojanović–Fruhvirtová 4:6, 6:4, 6:2, Danilović–Paolini 6:7, 6:1, 6:4, Babos–Dolehide 4:6, 6:2, 6:2.