2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Csontok, tojások, gombostűk

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.
– Üdvözlöm, ismét jelentkezem, már néhányszor beszélgettünk, de nem rendeltem semmit. A párom nem hisz az ilyen hókuszpókuszokban, ahogyan ezt nevezi, s nem engedte, hogy bármit is rendeljek. Belenyugodtam, hogy meglegyen a családi béke, ám az az igazság, hogy sem családi béke, sem lelki nyugalom, sem boldogság, sem siker nincs jelen az életünkben. Messzire elkerül minket a boldogság...
– Juttassa eszembe, mi volt az, amivel már hozzám fordult?
– Már amikor jó 15 évvel ezelőtt építettük ezt a házat, már akkor elfogott egy rossz érzés, amitől most sem szabadulok. A bejárati ajtó közelében csontokat ástak ki, amikor az alapot ástuk a házhoz. Nem tudom, hogy milyen csont volt, emberi vagy állati, de megborzongtam. A párom azt mondta, ne képzelődjek, biztosan a régi ház lakóinak kutyája ásott el valamilyen csontot. A bozótban pedig, amikor azt takarítottuk a telken, kis tojásokat találtunk. Eszembe jutottak a mesék a tojással való mágiákról, s beleszámítva a csontokat is, úgy gondoltam, hogy ez a hely el van átkozva, meg van babonázva. A rossz érzés pedig erősödött bennem.
– Valószínűleg jók voltak a megérzései.
– Már a házépítés közben megromlott a kapcsolatom a párommal, feszültek voltunk mindketten, s a boldogság sosem tért vissza. Apukám pont a beköltözésünkkor halt meg, a gyász engem összetört, s odalett az egész öröm a beköltözködés tekintetében. Gyerekeim sem repestek soha a boldogságtól, állandóan valamilyen probléma volt velük.
– Mit tud azokról, akik a lebontott régi házban éltek?
– Egy idős beteg öregasszony lakott ott, aki haragban volt a szomszédokkal.
– Önök milyen viszonyban vannak a szomszédokkal?
– Kezdetben jó kapcsolatban voltunk a mellettünk élő idős házaspárral, s a másik felől élő idős nénivel is. Azután megharagudtak, egyikük a gyerekek miatt, mert hangosan játszottak az utcán, a másikuk pedig ki tudja mi miatt nem járt többé át, talán a kutyánk éjszakai ugatása zavarta. Ekkor vált még nehezebbé az életünk. A párom munka nélkül maradt, a gyerekeket iskoláztatni kellett, városba kellett volna menniük továbbtanulni, de nem volt miből. Ekkor az egyikük rossz társaságba keveredett, sok bajunk volt. Én pedig többször találtam furcsaságokat a házam előtt, a kapu előtt, hol kívül, hol belül, néha egy rakás földet, néha aprópénzt, sőt még vért is, és bizony a szomszédok falának közelében is voltak dolgok, mintha átdobálták volna őket, néha csont, néha tojás, néha csak tojáshéj, néha gombostű ruhadarabbal, cérnaszállal.
– Igen, most már emlékszem a panaszára, s mondtam is, hogy minél hamarabb vessük be a védelmet és a negatív energiák leszedését. Ám ön nem akart a férje engedelme nélkül cselekedni. Ezzel csak elmélyítette a helyzetet. Kisebb bűn lett volna titokban cselekedni, mint tovább növelni a bajt az egész családja számára.
– Bizony, most már belátom. A lányom férjhez ment, egy rossz házasságban él, jön a baba, a férje pedig csalja és goromba, az anyós is folyton kritizálja. A fiam iszákos, a párom ideges, és egy szép szava sincs hozzám, én pedig betegségbe menekültem. Most azonban meghoztam az elhatározást, hogy a sarkamra állok. Mindig hagytam, hogy más irányítson, jó anya, jó feleség, szorgalmas és engedelmes voltam, nem tettem semmit sem a férjem, sem a szüleim, sem a hitem, vallásom ellenére, s hova jutottam? Rosszabb talán nem is lehet. Ugye nincs még késő, hogy javítsak az életemen?
– Soha sincs késő. Igaz, ha előbb teszi, többet tudott volna javítani rajta, sok kellemetlenséget megúszott volna. Ezek a dolgok, amelyeket ön a háza táján talált, egyértelműen a fekete mágia jelei. Azonnal kellett volna reagálnia, amikor még az alapokat ásták, s csontokra, meg tojásokra bukkantak.
– Reagáltam is, fogtam gyorsan, s beledobtam a szemeteskannába.
– Szabad kézzel fogta meg?
– Hogy fogtam volna másképpen?
– Az ilyen elátkozott dolgokat nem szabad szabad kézzel megfogni, sőt arrébb rúgni sem. Nejlonzacskóval vagy papírral kell megfogni, s azzal együtt eldobni, jobb kézzel a bal váll fölött (azért így, mert a negatív energia balról és hátulról támad), vagy pedig elégetni. Ha valamivel arrébbsöpri, akkor a söprűt vagy a botot is el kell dobni. Ekkor nem hat a mágia. Sajnos önnél ezzel már elkéstünk, de legalább tudja, hogy mit kell tenni, ha legközelebb ilyesmiket fedez fel. Most viszont nagy munka vár önre, hogy megszabaduljon a negatív energiáktól, mert minél régebb óta fennállt az, annál erősebb, s annál több helyen és szinten rombolt. Tehát titokban akarja csinálni?
– Igen, egy ismerősöm címére fogja küldeni, s olyan módszereket és tárgyakat kérek, amik nem nagyon látszódnak, melyeket el tudok rejteni és titokban el tudok végezni. Ez megoldható?
– Persze. Lesz néhány rítus, amelyet akkor végez el, amikor egyedül van. Lesz egy kis kristály, egy kis színes képecske, angyalpecsét yantraképen, lesz kistükör rúnajellel, s mindezt el lehet rejteni táskában, pénztárcában, ágy alatt, szekrényben, bárhol. Javulás az biztos lesz, de mivel régóta áll fenn a probléma és mindenre már kihatott, több helyen és több módon kell cselekedni. A lánya már nem otthon lakik, őrá külön kell programozni dolgokat, melyek az ő közelében lesznek, beszéljen vele, hogy hajlandó lenne-e elvégezni néhány szertartást. Ha igen, az nagyon jó lenne, ha nem, akkor is tehetünk valamit, ám sokkal hatásosabb, ha ő teszi meg. Külön probléma a fia iszákossága. Erre egy külön csomag van, amit őrá programozunk. Erre ön fogja megtenni a dolgokat, mivel őrá ebben az esetben nem lehet számítani. Könnyebb dolga van önnek, ha a fia önökkel lakik, ám akkor is tud ön cselekedni valamennyit, ha nem lakik otthon. Külön beavatkozás kell arra, hogy megjavuljon az ön és a párja közti viszony. A negatív energia levétele és a védelem arra hat ki, hogy jobban ne romoljon a kapcsolat, ám az magában nem hoz még örömöt, nem hozza el a kedvességet, a szeretet kimutatását. Arra majd külön beavatkozás kell. Tehát a negatív energia elhárítása lesz az első lépés, az kitisztítja az energiákat és megvéd a rossztól, de sajnos az ön esetében külön kell még tenni azért, hogy a megromlott dolgok megjavuljanak. Ha nem vennénk le először a negatív energiát, akkor hiába csinálnánk a többit, mert nem hatnának a negatív energia miatt. Ha nem lenne negativitás, akkor viszont már egy talizmán vagy egy szertartás is sikert hoz.
– Értem. Tehát indulok, s reálisan felmérve a dolgokat, egy év múlva boldognak mondhatom magamat.
– Szerintem is.