2024. április 20., szombat
EGY GYAKORLÓ APA NEM MINDENNAPI MINDENNAPJAI

A csipkebokrok a helyükön, de a mobilnak nyoma veszett

A hónapok pörögnek egymás után, máris márciusban járunk, a hóvirágok után megjelentek a nárciszok is, a tavasz többi hírnökével. A gyerekek természetesen egyre több időt szeretnének kint tölteni, alig várják a hétvégét, amikor kirándulhatunk a hegyekbe. Egy szép hétvégét azonban elmulasztottunk, mert az autót regisztrálni kellett, de a műszaki vizsgán sajnos elsőre megbukott. Úgy is vittem a műszaki vizsgára a kocsit, hogy először szóltam a mestereknek, kiégett az egyik irányjelző lámpája, azt cseréljék ki, a többi rendben van. Csakhogy ebből keletkezett a zűr, mert nem az égővel volt a gond. Hogy mivel, azt aznap ők sem tudták megállapítani. Lényeg a lényeg: egy hétig állt az autónk a mesternél, amíg megszerezte az alkatrészt, amit ki kellett cserélni, és beszerelni. A számítógép áramelosztójáról volt szó. Nagy volt az ünneplés, amikor visszatért a családba a járgány, ki is használtuk mindjárt a hétvégét, és egy szép útra vittem őket, megjártuk Zmajevacot és Brankovacot. A gyerkőcök leellenőrizték, megvannak-e a csipkebogyóbokrok Brankovacon, mert itt szoktuk szedni a teába valót, a hecsedlin kívül azonban ezen a területen más gyógynövény is nő, igazi kincsestár. Szerencsére nem vágták ki a bokrokat, évről évre több van belőlük, úgyhogy a kicsik örömmel nyugtázták: lesz tea az idén is. Leszedtek egy pár bogyót, kicsit megaszalódtak, de nem száradtak ki, ilyenkor nagyon édesek. Nagyon szép napra sikeredett ez a vasárnap, egészen estig, amikor is sajnos bealkonyodott a jókedvnek.
Előd szokás szerint elment sétálni estefelé a barátjával, majd haza is jött idejében. Eddig minden rendben volt, de aztán leült vacsorázni, és nagyon szomorúnak tűnt. Kata vette először észre rajta, meg is kérdezte, mi a gond? Először nem reagált a nagyfiú, majd mikor én is láttam, hogy valami baj van, rákérdeztem. Behívott a szobájába, és közölte az örömhírt: elvesztette a telefonját, amit még 10 hónapig kell részletekre fizetnünk... Ilyenkor megy föl a pumpa az emberben... Tudni kell, hogy ezt a telefont Előd egyszer már elvesztette, de akkor nagy szerencséje volt, egy idős néni találta meg, és fölhívott róla engem, majd találkoztak, és a mobiltelefon visszakerült hozzá. Nos, másodszor már nem így történt. Előd visszament oda, ahol kiejthette, de nem találta meg. Valaki jól járt. Egy jó ideig biztos nem kap új telefont, meg kell tanulnia vigyázni a dolgokra, és ezen a téren Elődnek van még mit fejlődni.
A nőnapra a gyerkőcök rengeteg ajándékot készítettek Csillának, de természetesen jutott a nagyiknak is. Az idén úgy tűnik, sokkal többen vásároltak virágot március 8-án, délután öt órakor is óriási tömeg volt a Limáni piac előtt. A virágárusok ezt alaposan ki is használtak, hiszen a megszokott ár többszörösét kérték a nárciszokért, rózsákért meg a különféle virágkompozíciókért. Csilla szokás szerint estefelé toppant be a munkáról, a jól szervezett gárda pedig a lesben állásból akcióba lépett, és elözönlötték meglepikkel, virágillatú estét varázsoltak a manók.