2024. március 29., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

A kristályok mágikus ereje

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.


– Üdvözlöm, kedves tanácsadó, a múltkori talizmán nagyon bevált! Egy hűtőmágnest kaptam, egy rúnajeles angyalpecsétet és egy kristályt. Nagyon szépen köszönöm! Most viszont más életterületeket szeretnék rendbe hozni, s nagyon megtetszett a kristály, szó szerint érzem az energiáját, a bizsergést, lüktetést, a melegséget, amikor a kezemben tartom és koncentrálok rá. Csodálatos! Szeretnék többet megtudni róluk, azt, hogy milyen hatásuk lehet, milyen célra használhatom, s milyen formában kaphatom meg.
– Örülök, hogy segített, habár én ezt normális dolognak tartom. Legjobb, ha most egy előre kitervezett kristályterápiát szorgalmazunk, ami három kristály kombinációjából áll. Már maga a hármas szám mágikus hatással bír. Tehát egy dologra, kívánságra vagy életterületre kap tőlem három kristályt. Az egyik egy akasztóval rendelkező, tehát medál formájában lesz, melyet a nyakláncára vagy a karkötőjére tesz fel, esetleg a táskájára biggyeszti, vagy a kocsijába. A másik fajta egy marokkő lesz, melyet kezében tart naponta legalább fél órát, de hordhatja zsebben, táskában, pénztárcában, ágya mellett, párnájában vagy lepedője alatt. Legjobb, ha a távolság közöttünk és a kristály között kevesebb mint egy méter. Vannak kövek, melyeket otthonunk valamelyik részében tarthatunk, a feng shui szerint meghatározom, hogy hol. A harmadik fajta pedig egy nyers kristály, amely nincs átdolgozva, kifényesítve, kipolírozva, hanem ripacsos. Ezt a kristálydarabot vízbe kell tenni, s a vizet fogyasztani. Tehát állhat egy kancsóban, s a vizet hozzá kell önteni, ha fogytán van, vagy frisset tenni bele, de a kő legalább egy óra hosszat álljon a vízben a víz fogyasztása előtt. Főzhetünk is belőle, de magában is ihatjuk. Ez a hármas kristályterápia mindhárom szinten hat ránk – testi, lelki és szellemi szinten is. Gondolatainkra, érzelmeinkre és testünkre is jó hatással van.
– Úgy tudom, már az ősi kultúrákban is használták a kristályokat...
– Az ősi kultúrákban egyes kristályokról és kövekről különböző mítoszok születtek. Nagyon nagy becsben tartották őket, az isteni védelem és a vezettetés jelképévé váltak. A legtöbb kultúrában utána is hasonló véleményen voltak, gyógyító és spirituális erővel ruházták fel a kristályokat. A régebbi korokban védelmező talizmánként hordták, később már a papok és a királyok kiváltsága lett.
– De honnan kapják az erejüket a kristályok?
– Mivel a kristályok évmilliókon keresztül formálódtak a föld legmélyén, ezáltal magukon viselik a föld fejlődésének lenyomatait, és ezért hordoznak rengeteg energiát magukban. Mindegyik egyéni energiával bír, némelyik megóv a kísértésektől és távol tartja a rossz szándékot, némelyik a betegségeket tartja távol. Aktiválják a test gyógyító erejét is. A kristályokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést. Őseink a gonosz szellemek ellen is viselték, de használták, sőt még a mai napig is használják, mint bátorságot adó, testet és lelket összehangoló amulett. Némelyik segíti a logikus gondolkodást, az őszinteséget, sőt még a szerelmi, a szexuális vagy a pénzügyi helyzetünkre is kihat. Van, amelyik a tanulásra, a szónoki képességre van hatással, van amelyik megvéd irigyeink átkától, és olyan is, amely megvéd az utazás során. A görög hagyományok szerint például a jáspis a viselőjét kiegyensúlyozottá, kitartóbbá tette, és még a félelmeit is megszüntette, a tigrisszem pedig védelmet nyújtott. Ma már tudjuk, hogy a kövek óriási rezgésfelvevő és tárolási képességgel rendelkeznek, s hogy a beavatott energiát örök időkre megtartják. Ezért én beavatom őket a mágikus célra, és pontosan annak a személynek a részére, aki használni fogja. Minden kristálynak megvan a természetes hatása, mind fizikai, mind lelki szinten, de amikor beprogramozom és beavatom, akkor hozzáadom a konkrét mágikus célt. Különféle kristályok vannak, s mindegyiknek más a hatása, tehát először kiválasztom, hogy a tulajdonosnak melyik lesz a legmegfelelőbb, s azután jön a beavatás.
– Lehet-e ellenséget legyőzni vele?
– Lehet, de csak olyan értelemben, hogy ne érjen bennünket baj, esetleg elhatároljuk őt magunktól, a legmerészebb esetben magunk kivédésével visszairányítjuk a negativitást a feladójának. Ám semmi esetre nem úgy, hogy haragszunk valakire, s ezért most rosszat csinálunk neki, ezt nem tesszük. Leginkább, mint a többi mágiában, jobb, ha arra koncentrálunk, hogy mit szeretnénk, mi történjen velünk és szeretteinkkel, s mitől védjük meg magunkat. Milyen tulajdonságokat és eseményeket szeretnénk bevonzani a saját életünkbe, ez a fontos, s hagyjuk azt, hogy mit szeretnénk, mi történjen az ellenségeinkkel. Elég, ha megvédjük magunkat.
– Értem. Van még valami fontos a kristálykövekkel, drágakövekkel és féldrágakövekkel kapcsolatban?
– Persze. Hordjuk lehetőleg minél közelebb a bőrünkhöz, például – mint már említettük – viselhetjük medálként is, sőt a bőrünkhöz érve. Ez főleg akkor kell, ha testi szinten szeretnénk valamilyen változást. A személyes használaton kívül egy-egy helyiség atmoszféráját is megváltoztathatjuk, hogy harmonikusabb környezet vegyen körül minket. A számítógépünk, tévénk vagy telefonunk mellé tegyünk rózsakvarcot, ugyanis ez a kő pozitív energiákat bocsát ki, ugyanakkor gyöngíti a sugárzást is. Az ágyunkat, alvóhelyünket is kivédhetjük a negatív sugárzástól, ami nagyon fontos. Ne felejtsük el, hogy a köveknek szükségük van a megtisztításra, használat közben ugyanis erejük csökken. A víz és a füst a legjobb tisztítási módszer. Addig folyassunk hideg vizet a kövekre, míg tiszta érzetet nem keltenek, majd hagyjuk a levegőn megszáradni. Esetleg gyújtsuk meg a kedvenc füstölőnket, és a követ tartsuk fölé pár percig. Az energiafeltöltéshez helyezzük a követ nap- vagy holdfénybe. Tehát akkor, sorolja, hogy mik a kívánságai! Egyszerre egy kívánságra megyünk, a következő hónapban, vagy még jobb, három hónap múlva jöhet a következő cél. Tehát egy célon legkevesebb három hetet, de legjobb három hónapot intenzíven dolgozni. Tehát, sorolja a célokat, s felállítjuk a fontossági sorrendet...