2024. április 25., csütörtök
KREATÍV PERCEK

Üres festővásznam, immár színekkel telítve

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát!

Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Mindig nagyszerű dolog, ha át kell alakítani bizonyos helyiségeket, még akkor is, ha némi régi, már meglévő bútordarabot is be kell iktatni az új enteriőrbe. Izgalmasnak ígérkezik, hogy vajon mekkora változást hoz az ott lévők életébe az új szerepbe helyezett régi kanapé vagy egy ebédlőasztal.

Ám amikor teljesen üres, mondhatnám, szűz terekkel kell dolgoznom, az egyenesen felemelő érzés, amikor manapság csak a hagyományos téglából és blokkból épült házakat látom én is és a megbízó is. De a lelki szemeim előtt már kirajzolódnak a lehetőségek, és már a tervezőasztalom mellett papírra, illetve laptopra is kerül a leendő valóság a 3D-s látványterveim jóvoltából.
Nem volt ez másként az alábbi már lakott családi házzal sem, amelynek a felső szintjén hoztuk létre, a fiúk birodalmát. Első körben még a blokkfalakat láthattuk, ahogy kirajzolódtak a közfalak, majd a szobák részletei is.

A nappali részletét mutatom be. Stílusában a modern és a rusztikus jegyeket képviseli, ám megtalálhatóak benne egyéb stílusjegyek is. Ettől lesz az egész egyedi, izgalmas. Kerestük a színeket, játszottunk velük, mielőtt meghoztuk a döntést. Fontos volt, hogy legyen benne élet, fiatalosság, lüktetés, és ez sikerült is. Érdemes megfigyelni, hogyan alakul át a tér és a hangulat a színek hatására. A helyiség nyitott a folyosó felé, így tágítottuk a kissé hosszúkás teret. A bal oldali falon található a médiaberendezés, némi hangulatfénnyel. Szemközt a kanapé két fotellel, valamint a kávézóasztallal. A kanapé mögé terveztünk egy kisebb bárrészt is, amelyet két bárszékkel tettük kényelmessé. Nincsenek túlzások, nincs semmi giccs, csupán az, amire valóban szükség van, az apró részletek viszont teljessé teszik a helyiséget.

***
Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.