2024. március 29., péntek

Könnyített kisérettségi?

A körülmények, továbbá a nehezített oktatási feltételek ellenére is lesz kisérettségi vizsga – írja az oktatásügyi minisztériumra hivatkozva a Danas napilap.
Kihangsúlyozzák, nem reális az elvárás, hogy teljes egészében kimaradjon a vizsga, viszont jelentősen könnyebb lesz, mint a próbateszt.
A próba-kisérettségi utolsó tesztjét egyébként az eredeti tervek szerint ezen a héten, pénteken és szombaton írták volna meg a diákok, de a jelenlegi járványügyi helyzet miatt halasztották, április 9-én és 10-én tartják meg.
Amint arról korábban hírt adtunk a Szakközépiskolák Fóruma (FSSŠ) levélben fordult Branko Ružić oktatásügyi miniszterhez. Ebben arra kérte, hogy ebben a tanévben ne rendezzék meg a kisérettségi vizsgát, hisz a helyzetből adódó nehézségek negatívan hatottak a diákok oktatási színvonalára.

A Danas által megkérdezett szülők túl bizonytalannak ítélik meg a helyzetet, a diákok előrehaladását szerintük jelenleg az befolyásolná pozitívan, ha a hivatalos szervek végleges álláspontra helyezkednének. Nem hivatalos értesülések szerint felmerült a kombinált teszt megszüntetésének lehetősége is, ezt az információt azonban nem erősítette meg, de nem is cáfolta az oktatásügyi tárca.