2024. április 24., szerda

Nyolc éve áram nélkül él a beodrai család

Nyolc éve él a beodrai Német család egy áram nélküli albérletben. A szülők, Tibor és Diana négy gyermeket nevelnek: három fiút és egy kislányt. Közülük csak a legidősebb, a 11 éves Tibor tudja, milyen egy olyan házban élni, ahol van áram.

A kisfiú a Szerbiai RTV riporterének azt mesélte, hogy sokszor megkéri az osztálytársait, hogy elmehessen hozzájuk, és ne gyertyafénynél kelljen megcsinálnia a házi feladatot.

A családfő jelenleg dolgozik, azonban az összes keresetére szükség van, hogy el tudják látni a gyerekeket, és mindent megtesznek azért, hogy olyan gyermekkort teremtsenek a számukra, amelyet megérdemelnek. A hattagú család évek óta egy saját házról álmodozik, amelyre talán most lehetőségük is nyílik, hiszen a pancsovai „Ognjište” Humanitárius Egyesület a család segítségére sietett.

Az egyesület egy gyűjtési akciót indított el azért, hogy a család számára meg tudja vásárolni azt az 5.000 euró értékű házat a faluban, amelyben sokkal jobb körülmények között élhetnének.

– A házban áram, víz, és fürdőszoba is van, valamint nagy területen fekszik. Még csak most kezdtük az akciót, de már az összeg egyharmadát sikerült összegyűjteni – nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Slavko Radojčić, az egyesület tagja.

Ana Ignjatov Balint humanitárius aktivista úgy véli, hogy senki nem érdemli meg, hogy ilyen körülmények között éljen, főleg nem egy négy gyermekes család. Elmondta, hogy az egyesület úgy érezte, a családnak szüksége van a segítségükre, és megvásárolják számukra az 5000 eurós házat. Véleménye szerint ez már nem egy olyan nagy összeg, és remélik, hogy a lakosok segítségével hamarosan összegyűlik a szükséges pénz.

A ház megvásárlása után az egyesület aktivistái önkéntes munkával rendbe teszik a házat és az udvart, és a család szükségleteire alakítják majd.

Amennyiben segíteni szeretnének abban, hogy valóra váljon a beodrai család álma, 340-11024157-94-es számlaszámra fizethetik be az összeget. A megjegyzéshez be kell írni: Kućica iz snova.