2024. április 25., csütörtök

Vučić: Újabb külföldi befektetők érkeznek

Aleksandar Vučić elnök bejelentette, hogy Valjevóba egy nagy németországi beruházó fog érkezni – írja a B92 hírportál. Amennyiben a koronavírus megengedi, akkor tizenöt, vagy húsz napon belül egy új egyezményt fogunk aláírni egy valjevói gyár kiépítésére, ahol a nettó átlagfizetés mintegy ezer eurót fog kitenni – mondta Vučić.

Hozzátette, hogy még egy másik nagy gyár építésében is reménykedik, amelyről jelenleg még semmit sem árulhat el.

Kiemelte, hogy nagy összegeket, mintegy 28-29 millió eurót fognak befektetni a gáz bevezetésére Orlovača és Valjevo között.

A tervek között szerepel a csatornázás és a víztisztító is. Egy elmaradott országból olyan hasonló alakul, mint Svájc, vagy Ausztria – hangsúlyozta ki az elnök.

Elmondása szerint reméli, hogy hamarosan befejeződik a valjevói általános kórház projektje is. Hozzátette, hogy ez több mint 10-12 millió eurót fog kitenni.

Vučić az Iverak–Lajkovac gyorsközlekedés építési munkálatait tekintette meg, amelyet a kínai Shandong vállalat végez. Tájékoztatásuk szerint a munkálatokat egy évvel a határidő letelte előtt befogják fejezni, vagyis 2022 decemberéig.

Az elnök szavai szerint ez a projekt nemcsak a valjevói emberek számára lesz jelentős, hanem a környező települések lakóinak is.