2024. március 28., csütörtök

Fenyegette Kisić Tepavčevićet, letartóztatták

A Biztonsági-információs Ügynökség tagjai elkapták a repülőtéren S. S.-t, aki egy Norvégiából érkező repülőgéppel szállt le Szerbiában és akit azzal gyanúsítanak, hogy zaklatta Darija Kisić Tepavčević munkaügyi minisztert – írja a Nova.rs hírportálra hivatkozva a 021.rs.

A Nova.rs híroldal információi szerint a gyanúsított megtudta, hogy Kisić Tepavčević állítólag bulizott egy a főváros belvilli városrészben található étteremben, amiért felháborodott, hiszen a televízióban a miniszter folyamatosan kéri a polgárokat, hogy tartsák be az előírásokat. Ezért egy SMS üzenetet küldött a miniszternek, hogy szégyellheti magát.

A gyanúsított szerb állampolgár, aki 2017. óta Norvégiában él. A gyanúsított úgy hallotta, hogy a neves belgrádi étteremben Kisić Tepavčević a rendőrség miniszterével, Aleksandar Vulinnal együtt ünnepelt, ezt követően küldte el az üzenetet.

A gyanúsítottnak valaki azt jelentette, hogy Kisić és Vulin egy belvilli étteremben zártkörű ünnepséget tartottak, valamint több ezer euró értékben fogyasztottak italokat. Ez a hír nagyon felidegesítette, mivel a miniszter folyamatosan figyelmezteti a polgárokat a koronavírusra. Ezt követően a feleségétől megszerezte Darija telefonszámát, mivel az asszony korábban a miniszter asszisztense volt az egyetemen és a következő üzenetet küldte: „Ugye jó a 16 ezer eurós bor, hazudtok a népnek, értesíteni fogom a médiát“ – mondta a Nova.rs hírportálnak nyilatkozó névtelen forrás.

Kisić Tepavčević ezt követően feljelentette a gyanúsítottat a rendőrségen, akit vasárnap le is tartóztattak, mégpedig a felesége és a kisgyermeke előtt, majd a rendőrségre vitték, ahol 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték.

A gyanúsított beismerte, hogy elküldte az üzenetet, de abban nem fenyegette a minisztert. A mai nap folyamán esedékes a gyanúsított kihallgatása az ügyészségen.

Várakozásaink szerint a gyanúsított az ügyészség elé kerül és ezt követően fogjuk csak megtudni, hogy pontosan mivel is terhelik, majd megállapítjuk, hogy a cselekedete bűncselekménynek számít, vagy csak a kritika áll fenn a magatartással és a munkával szemben – jelentette ki Dalibor Katančević, a gyanúsított ügyvédje.