2024. április 25., csütörtök

Épülhetnek a játszóterek a városi parkban

Miután tavaly az év vége felé megkezdték az Újtelep és a Heréskert között elterülő, városi park létrehozásának második fázisát, a Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal kiválasztotta a játszóterek kialakításának a kivitelezőjét is.

A versenypályázaton a Graditelj NS nyerte el a játszóterek projektjének a megvalósítási jogát, padokat is elhelyeznek a környéken. A projekt költsége 23,04 millió dinár. Mivel a szerződést március derekán írták alá, a munkálatok várhatóan a hónap végén megkezdődnek.
Az Újtelep és a Heréskert között épülő park 3,49 hektáron terül majd el, több különálló részből áll. A park területén két játszótér is épül, egyik a kisebb, a másik az idősebb gyermekek számára. Ezenkívül kültéri fitneszparkot is létrehoznak, valamint padokat is elhelyeznek a környéken.

A két játszótér a tervezett cukrászda mellett épül majd meg, libikókákat, gumijátékokat, hintákat, csúszdákat, valamint multifunkcionális játékokat és járókákat is kitesznek. A játszóterek közvetlen közelében alakítják majd ki a kültéri fitneszparkot, ahol játszótéri eszközöket állítanak fel a mozgássérültek tornázására is. A játszóterek padlózatát puha, gumiborítással fedik majd be a gyerekek sérülésveszélyének elkerülése érdekében. A játszóterek környékén wifi-hozzáférést biztosítanak, valamint hangszórókat szerelnek fel, hogy közben zenét is hallgathassanak majd a kicsik – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

Az Újtelep és a Heréskert közötti városi park szakaszokban épül, hamarosan megkezdődhet a játszóterek kialakítása

Az Újtelep és a Heréskert közötti városi park szakaszokban épül, hamarosan megkezdődhet a játszóterek kialakítása

A Graditelj NS vállalat építőmunkásainak a szerződés értelmében 120 napjuk van a munkálatok befejezésére. Emlékeztetőül: az Újtelep és a Heréskert között épülő park építési költségeinek első fázisára kb. 150 millió dinárt irányoztak elő a városi költségvetésben, a másodikra pedig további 87,5 millió dinárt.