2024. március 29., péntek

Gyógyszeradomány Magyarkanizsának

A településekre is jut a gyermekeknek

A magyarkanizsai Egészségház jelentős, mintegy 134 ezer dináros gyógyszeradományhoz jutott a héten. A gyermekek számára használható készítményből azonban jut a község falvaiba is, ahogy azt az igazgatónőtől, Gyólay Karolinától megtudtuk.

– Egy belgrádi gyógyszerszállítótól kaptuk az adományt, nevezetesen gyermekszirupokat, melyek arra valók, hogy lázas és fájdalommal rendelkező kicsik közérzetén javítsanak. A paracetamol tartalmú készítmény gyomorkímélő és 2 évestől a 12 évesig bárki megkaphatja. Minden gyermek számára biztosítani szerettük volna ezt a gyógyszert, és külön figyelmet fordítunk azokra a kis páciensekre, akiknek nincs egészségügyi biztosításuk, illetve szociális esetek, minden faluba jut ebből a gyógyszerből. Az értéke 134 ezer dinár, és nagy örömmel fogadtuk, mert az alap egészségügyi ellátás a feladatunk, amellett, hogy Covid-rendelőnk van és immunizálunk, de az ellátás a prioritásunk – mondta az igazgatónő, aki megragadva az alkalmat, azt is hangsúlyozta, hogy a március a megelőzés hónapja!

– Nem tarthatunk tömeges, megelőző vizsgálatokat, mégis szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy joguk van a megelőző vizsgálatokat kérni a választott orvosuknál. Akár vastagbél, tüdő, akár méhnyakrák-szűrés, akár mellvizsgálat, pár perces vizsgálatok, de sokat jelenthetnek az egészségünk érdekében, éljenek ezzel a lehetőséggel márciusban is, amikor a rákmegelőzés hónapja van! – hívta fel a figyelmet Gyólay Karolina.