2024. április 19., péntek

Trump visszatér a közösségi oldalakra?

Donald Trump egykori amerikai elnököt januárban eltiltották a Twitteren való szerepléstől, három hónap múlva azonban visszatérhet a közösségi hálózatra, méghozzá saját platformján – jelentette ki az exelnök tanácsadója, Jason Miller, írja a 021.rs hírportál.

– Úgy gondolom, hogy Donald Trumppal ismét találkozhatunk a közösségi oldalakon, valószínűleg két, vagy három hónapon belül, mégpedig a saját platformján – mondta Miller a Fox News televíziónak, de nem közölt további részleteket.

Elmondása szerint a felület nagy méretű lesz és több millió felhasználót is vonzhat.

A Twitter, amely Trump számára a legnagyobb eszköz volt a kommunikációra a hivatali ideje alatt, januárban szüntette meg tartósan a profilját, amely mintegy 88 millió követővel rendelkezett. Az oldalát, az indoklás szerint, az újbóli erőszakra való buzdítás miatt szüntették meg, miután a támogatói támadást intéztek a Capitolium ellen.

Trump számára ideiglenesen, vagy véglegesen más felületeken és közösségi oldalakon is megtiltották a hozzáférést, mint amilyen a Facebook, az Instagram, a Youtube, vagy a Snapchat.